STRAŠAN POLITIČKI PROGON U NIKŠIĆU: Tanju i njenu maloletnu ćerku šikaniraju zato što neće da podrži DPS

Novosti online

09. 03. 2021. u 19:14

GRAĐANKA Nikšića, Tanja Miljanić je, zbog svog političkog opredeljenja i podrške litijama, zajedno sa svojom kćerkom konstantno na udaru komšiluka i lokalne samouprave.

СТРАШАН ПОЛИТИЧКИ ПРОГОН У НИКШИЋУ: Тању и њену малолетну ћерку шиканирају зато што неће да подржи ДПС

Foto: Printscreen

- Nakon parlamentarnih izbora 30. avgusta, moje dete i ja smo dobijali pretnje da će nas izbaciti na ulicu. Konstantina Nina Vojinović pretila nam je izbacivanjem iz kuće jer nismo dale podršku Demokratskoj partiji socijalista. Pre nekoliko dana smo dobile poziv od članice opštinskog odbora SD-a, Budimirke Đukanović Ognjenović. U tom pozivu je potencirala da će nas iseliti iz stana uz reči koje su zvučale preteće - "Znaš li ti ko ti je dao ovaj stan?" - kazala je.

Naša sagovornica smatra da sve što joj je urađeno i što se i dalje radi, jeste klasičan progon, pre svega na nacionalnoj i verskoj osnovi. Požalila se i na probleme koje njena maloletna kćerka ima usled ovih dešavanja: "Moje dete je zbog progona koji smo doživljavali pod konstantnim stresom osećalo teskobu i strah, a često se desi da ne može noćima da spava i sada se ja pitam da li je, pre svega, ljudski i pošteno, da neko moje dete dovodi u ovakvo psihičko stanje?"

Ipak, Tanja veruje da će promena vlasti na lokalnom nivou povoljno uticati na kvalitet života, kako njene porodice, tako i svih građana Nikšića.

- Nadam se da će se uskoro stvari u našem gradu promeniti na bolje, da više nećemo biti izloženi šikaniranju i maltretiranju i da ćemo u skorijoj budućnosti dobiti novi smeštaj jer mi ne tražimo mnogo, već samo mir i slobodu. Aktivisti DPS-a koji žive u mom komšiluku me svakodnevno prijavljuju svojim štabovima, samim tim je ugrožena bezbednost moje kćerke i mene. Konstantina Nina Vojinović pomoć koju šalje Hajriz Brčvak samohranim majkama deli selektivno, tj. simpatizerima i članovima DPS-a, a drugi deo koristi za sopstveno ulepšavanje, tačnije za plastične operacije. Komšinica Janjušević je opet danas dolazila da nam preti - naglasila je.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024