BAZA DALEKO OD LIMA: Dok u Andrijevici čekaju poziv, iz Ministarstva odbrane kažu - ništa od kasarne

M. S.

04. 03. 2021. u 05:00

TEKST u "Novostima" o novim aktivnostima u vezi sa projektom izgradnje vojne kasarne u Prljanijama, u Andrijevici, izazvala je usijanje u Vasojevićima, posebno posle saznanja da su opštinske i državne vlasti ostvarile kontakt u vezi sa ovim projektom.

БАЗА ДАЛЕКО ОД ЛИМА: Док у Андријевици чекају позив, из Министарства одбране кажу - ништа од касарне

Foto M. Sekulović

Kako je potvrdio izvor blizak Ministarstvu odbrane Crne Gore, od izgradnje kasarne u Andrijevici po NATO standardima gde bi, uz ulaganja od 17 miliona evra, trebalo navadno da se uposli 200 vojnika - nema ništa!

- Reč je o izmišljenom projektu bez realnog utemeljenja i markentiškom triku DPS uoči poslednjih parlamentarnih izbora. Vidljivo je da se radi o projektu koji iziskuje ogromna ulaganja. To bi bio veliki zalogaj za budžet Crne Gore. Uostalom, za pomenutu kasarnu nije urađena ni projektna dokumentacija - tvrdi naš izvor i dodaje da ni sami eksperti iz NATO nisu zainteresovani za gradnju vojnog objekta u Andrijevici, već da su locirali neko drugo mesto.

Iz opštine Andrijevica rečeno nam je da se povodom gradnje kasarne, za koju je zemljište već otkupljeno po visokoj ceni, a deo je poklonila Opština, čekaju razgovori sa predstavnicima novog ministarstva odbrane.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)