SEME MRŽNJE MILO DUBOKO POSEJAO: "Novosti" u kući Milinka Mušikića (82) iz Župe nikšićke koji se odbranio od "komita"

V. KADIĆ

03. 03. 2021. u 08:38

СЕМЕ МРЖЊЕ МИЛО ДУБОКО ПОСЕЈАО: Новости у кући Милинка Мушикића (82) из Жупе никшићке који се одбранио од комита

Foto V. K.

NIKADA u životu mi nije bilo teže. Kao da su me Šiptari na Kosovu napali! Ali ne dam se, ni ja, niti moja porodica.

Čvrst smo bedem onima koji danas simbolizuju one protiv kojih su se borili moji i njihovi preci. Da sam bio mlađi, kunem se ne bi im se dremalo. Preturio bih ih svakog od njih, sa kolena na koleno! Župa je sveta zemlja kroz koju su hodili Sveti Sava, Sveti Vasilije Ostroški i Sveti Stefan Piperski i Župski, i sada neko treba da je gadi. E neće moći. Ovi što su u ponedeljak prolazili kroz kraj nisu naši, već neki tuđini. Nikad ih očima nismo videli. A čuo sam da su stigli iz Podgorice, Danilovgrada, Ulcinja, Cetinja, Bijelog Polja, Rožaja i da oni brane mene od moje Župe i moga Nikšića. A valjda ih predvodi neka žena. Arlaukali su ovom džadom, primicali se manastiru gde su naše monahinje i svoje ludovanje nastavili ka gradu. Bruka!

Ovako za "Novosti" govori Milinko Mušikić (82), iz sela Bastaje u Župi nikšićkoj. Deda koji je preko noći postao simbol otpora ostacima režima Mila Đukanovića, nazovi "patriotskom pokretu".

Mijo Bezmarević, Foto V. K.

- Povorka sa crvenim zastavama je prošla kroz selo i zaustavila se ispred našeg imanja gde je postavljen bilbord sa likom Moma Koprivice iz Demokratske Crne Gore, nosioca liste "Mir je naša nacija".

Jedan od bandita je preskočio ogradu, ušao u moje dvorište i počeo da gađa u bilbord.

Sve to sam mirno posmatrao sa balkona dok nisu usledile žestoke psovke, uvrede, a sa njihove strane poletele su flaše i kamenice - prenosi Milinko, ocenjujući da je stanje u Nikšiću i državi samo plod trodecenijske vladavine Đukanovićevog režima.

- Zbog Mila su ljudi spremni da brata, oca, sina izdaju. Došlo je neko ludo vreme. Đukanović je duboko posejao seme zla i mržnje.

I samo za nekoliko sati Mušikići, Bezmarevići i Šundići, koji rade u podgoričkoj kompaniji "Genks", ostali su bez posla!

- Daće Bog da u budućnosti nađu svoja zanimanja, a ne da budu najamnici - kaže ogorčeni Mijo Bezmarević, prvi komšija Mušikića, koji je, inače, član Demokratskog fronta.

- Toliko mržnje i zla nikada u životu nisam video kao tog dana. Ti nesrećnici bili su spremni da sve zapale.

MI SMO KOMITE!

MILINKO Mušikić kaže, za "Novosti", da su oni komitska kuća. NJihov Jagoš branio je svoj kućni prag od austrougarskih okupatora.

- Ne znaju oni šta znači reč komita. Oni pojma nemaju kad su na čelo kolone stavili neku ženu - odgovora ogorčena starina, kojim se ponosi većinska Župa nikšićka.

Bezmarević ističe da njihova porodica nikada nije bila izdajnička, kako je nazivaju "raspojasani Milovi vojnici", već čestite patriote.

Lider Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić i nosilac liste na nikšićkim izborima "Mir je naša nacija" posetili su Milinka Mušikića i njegovu porodicu, zahvalili se na njegovoj hrabrosti i odanosti.

- Najviše zabrinjava to što je policija reagovala tek kada umalo nije došlo do fizičkog obračuna, a sve ostalo je mirno posmatrala. Očigledno je da se mržnje, netolerancije i anticivilizacijskih vrednosti pristalice ostataka poraženog režima neće otarasiti sve dok im idoli poput Brana Mićunovića, Zorana Lazovića i ostale kriminalne bulumente slobodno šetaju Crnom Gorom. Zbog ovakvih stvari, i svega onoga na šta je "Evropska mafija za Nikšić" spremna da učini ne bi li širila strah, 14. marta moramo overiti pobedu od 30. avgusta kako bismo jednom za svagda raskrstili sa mafijom i njenim političkim krilom - zaključile su Demokrate.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)