BALAŠEVIĆU LIPA U ŠKOLSKOM DVORIŠTU: Akcija đaka u Beranama - da Đoletovi stihovi žive i ostavljaju trag

Tanjug

23. 02. 2021. u 23:20

UČENICI Srednje stručne škole u Beranama posadili su u školskom dvorištu drvo lipe u čast preminulog kantautora Đorđa Balaševiha.

БАЛАШЕВИЋУ ЛИПА У ШКОЛСКОМ ДВОРИШТУ: Акција ђака у Беранама - да Ђолетови стихови живе и остављају траг

Foto. Printskrin Radio Berane

Kako navodi Radio Berane, inspiracija su im bili njegovi stihovi:"Ko nije drvo razumeo prvo, pa tek onda sadio, taj nije ništa uradio. I, shvatiće kad-tad da ne zna šta je hlad".

A ideju im je dao profesor Mehdi Bata Adrović, prenose podgoričke Vijesti.

- Izgubili smo jedno veliko ime. Đoleta možda nismo poznavali lično, ali je kroz svoje stihove dopirao do onog najdubljeg u nama i činilo se kao da on veoma dobro poznaje sve nas. Nadam se da će ispod ove lipe neki novi klinci još dugo govoriti njegove stihove - rekao je Adrović.

Predsednica đačkog parlamenta Srednje stručnje skole Inera Latić rekla je da očekuje da će lipa u sadašnjim i budućim generacijama buditi lepa sećanja i uspomene na Balaševićevo stvaralaštvo i njegovu ličnost.

- Nadam se da će se uz 'Jednom su sadili lipu' i ostale njegove stihove i u buduće uživati, jer je Đorđe svakako osoba koja je za sobom ostavila neizbrisiv trag - rekla je Latić.

U mnogim gradovima u regionu i Crnoj Gori građani su se prethodnih dana okupljali i palili sveće u znak sećanja na Balaševića, koji je preminuo u petak u 68. godini.

Foto. Printskrin Radio Berane

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)