ZARAŽEN SVAKI TREĆI LEKAR: Počelo pelcovanje zaposlenih u zdravstvenim ustanovama

I. D. S.

23. 02. 2021. u 07:39

NAKON što je vakcinacija tokom vikenda počela u Domu za stare, juče je nastavljena pelcovanjem zdravstvenih radnika.

ЗАРАЖЕН СВАКИ ТРЕЋИ ЛЕКАР: Почело пелцовање запослених у здравственим установама

Foto Đ. C.

Medicinari, osim što su od početka pandemije preopterećeni poslom, prema podacima Sindikata zdravstva, gotovo 30 odsto njih bilo je zaraženo, a nemaju precizan broj preminulih.

Predsednik Sindikata zdravstva Vladimir Pavićević, kazao je da je najmlađi zdravstveni radnik koji je preminuo od ovog virusa imao 35 godina.

OPREMA Zdravstveni radnici u kovid-odeljenju, Foto pcnen.com

- Iskustva iz regiona pokazuju da nema nikakvih vesti o nekim dramatičnim nuspojavama, tako da ne treba praviti razliku da li je bolja ruska, kineska, "Fajzerova" ili neka druga vakcina - kaže Pavićević.

- Mislim da su sve one dobre i da bi, naročito ljudi koji se nalaze u prioritetnim grupama, morali da se vakcinišu.

MOGUĆE RIGOROZNIJE MERE

DIREKTOR Instituta za javno zdravlje Igor Galić upozorio je da mere protiv širenja zaraze mogu biti samo rigoroznije i pozvao građane da se pridržavaju propisanih mera.

Govoreći o Budvi i Tivtu, gde su mere strože nego u ostatku zemlje, Galić je kazao je da se može reći da one daju rezultate, ali je još je još rano govoriti o tome. Istakao je da bi i u drugim opštinama mogle biti uvedene iste mere, ukoliko epidemiološka situacija ne bude povoljnija.

Vakcinacija protiv virusa korona juče je, nakon Risna, nastavljena u Domu za stare u Pljevljima. Osim štićenika i zaposlenih u toj ustanovi, počelo je pelcovanje zdravstvenih radnika u svim opštinama. Vakcinu su prvo primili zaposleni u Kliničkom centru Crne Gore, a prioritet imaju oni koji od početka epidemije rade sa obolelima od virusa korona, a nisu se zarazili. Vakcinacija je juče, tačno u podne, počela i u Domu zdravlja Podgorica. Direktor te ustanove, dr Danilo Jokić, kazao je da je za njih opredeljeno je 150 doza vakcina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri