ANDRIJA MANDIĆ I MILAN KNEŽEVIĆ: Svedočenje generala Dikića pokazuje kako se zloupotrebljavala državna moć

V. K.

21. 02. 2021. u 11:49

LIDERI Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević kazali su na konferenciji za novinare da svedočenje nekadašnjeg generala srpske Žandarmerije u potpunosti potvrđuje krivičnu prijavu koju je protiv svog šefa Milivoja Katnića podnio specijalni tužilac Živko Savović.

АНДРИЈА МАНДИЋ И МИЛАН КНЕЖЕВИЋ: Сведочење генерала Дикића показује како се злоупотребљавала државна моћ

PROCES Milan Knežević i Andrija Mandić

- Vršilac dužnosti vrhovnog državnog tužioca Ivica Stanković nema hrabrosti da uhapsi glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića. Svedočenje Dikića pokazuje kako se zloupotrebljavala državna moć i  tužilačka funkcija. Nisu svi hrabri kao Dikić i Branka Milić, koji nisu poklekli pod pristiskom i sadizmom Katnića i Čađenovića, koji je tražio da upru u nas dvojicu, Srpsku pravoslavnu crkvu, blaženopočivšeg mitropolita Amfilohija, druge crkvene velikodostojnike, predsednika Srbije, ljude iz Rusije, kako bi glumili žrtvu po svetu - rekao je Mandić.

Milan Knežević rekao je da je gostovanje Dikića na TV Hepi još jedan od ključnih dokaza zašto je potrebna izmena zakona.

- Odavno su se bili stvorili uslovi da vd VDT Ivica Stanković, po službenoj dužnosti, ako već nije hteo po našim prijavama, pokrene postupak protiv Milivoja Katnića i Čađenovića.

- Mi smo u saznanju da su delovi ANB i tužilaštva koji su sprovodili mere nadzora nad političarima i novinarima značajn deo tog materijala sačuvali i dali režimskim medijima, i tajkunima bliskim Demokratskoj partiji socijalista, kako bi ih koristili - rekao je Knežević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024