SPECIJALNO TUŽILAŠTVO JE DOTAKLO DNO: Šćekić osudio zahtev za ukidanje imuniteta Krapoviću

M. S.

13. 02. 2021. u 20:23

POTPREDSEDNIK SNP Crne Gore i predsednik Opštine Berane Dragoslav Šćekić osudio je danas na tviteru zahtev za ukidanje imuniteta poslaniku i i bivšem predsedniku Opštine Budva Draganu Krapoviću.

СПЕЦИЈАЛНО ТУЖИЛАШТВО ЈЕ ДОТАКЛО ДНО: Шћекић осудио захтев за укидање имунитета Краповићу

Foto: M.S.

- Osuđujem zahtev SDT za skidanje imuniteta poslaniku i bivšem predsedniku Opštine Budva, Draganu Krapoviću (Demokratska Crna Gora). Ovakvo ponašanje Specijalnog državnog tužilaštva koje je dodirnulo dno i u moralnom i u profesionalnom smislu, pokazuje da je reforma tužilaštva neophodna. Specijalno državno tužilaštvo je pokazalo još jednom da su im ciljna grupa pošteni građani i da su produžena ruka zla koje je pokušalo zarobiti Crnu Goru. Ovo je još jedan u nizu pokazatelja da SDT pokušava poniziti Skupštinu Crne Gore, odnosno novu Crnogorsku vlast-Vladu Crne Gore - napisao je Šćekić.

On se založio za usvajanje novog Zakona o Državnom tužilaštvu i Zakona o Specijalnom državnom tužilaštvu, kojom će biti ukinuto Specijalno državno tužilaštvo a biti izglasan Zakon o tužilaštvu za organizovani kriminal i korupciju, čime bi automatski prestali mandati svim tužiocima Specijalnog tužilaštva, uključujući i Katnića. 

- Preko je potrebno usvajanje novog zakona kako bi se tužilaštvo oslobodilo političkog uticaja bivše vlasti i ne bi bilo kočnica u borbi protiv korupcije i kriminala. Pozivam Skupštinu, njenog predsednika Aleksu Bečića, i međunarodne institucije da ne dozvole gaženje demokratije i puta Crne Gore prema EU, i ne dozvole da ostaci nedemokratske vlasti i dalje drže državu i institucije kao taoce stvaranjem tenzija u osiromašenom društvu - naglasio je Šćekić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

PREMA FROJDU: Pet stvari koje mentalno jake osobe nikada NE rade