PRIVEDEN SARADNIK DAKE DAVIDOVIĆA: Lažno se predstavljao kao američki diplomata

V.M.

09. 02. 2021. u 12:01

NOVOSAĐANIN Stevan Simijanović priveden je juče u Nikšiću sa falsifikovanim američkim dokumentima, posle sastanka sa crnogorskim biznismenom Miodragom Dakom Davidovićem.

ПРИВЕДЕН САРАДНИК ДАКЕ ДАВИДОВИЋА: Лажно се представљао као амерички дипломата

Arhiva Novosti

Simijanović koji se lažno predstavljao kao službenik američkog Stejt departmenta, već dugo je boravio u Crnog Gori, gde je, prema tamošnjim medijima, ostvario bliske kontakte sa Davidovićem.

Lažni diplomata koristio je više falsifikovanih dokumenata, među kojima je diplomatski pasoš SAD. Tvrdio je da je zaposlen u američkoj amabasadi u Beču, ali su predstavnici SAD u Podgorici negirali da je Simijanović ikada bio zaposlen u administraciji te države. On je priveden u Osnovno tužilaštvo u Nikšiću, gde je odbio da da izjavu, nakon čega je pušten da se brani sa slobode.

Podgorički mediji pišu da je Simijanović u prethodnom periodu provodio dosta vremena u društvu Dake Davidovića. Navodno, Davidović ga je predstavljao kao čoveka za specijalne zadatke američke administracije, preko koga je obezbedio političku podršku Amerike.

Davidović je nedavno predstavio svoju stranku Narodni pokret, sa kojom samostalno nastupa na lokalnim izborima u Nikšiću.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)