BUKNULA KORONA U ŠKOLI NAKON ORGANIZOVANOG SKIJANJA: Oko 130 đaka iz Ulcinja u samoizolaciji

B.D.

08. 02. 2021. u 14:19

NAKON što je potvrđeno da je nekoliko učenika srednje škole "Bratstvo Jedinstvo" u Ulcinju, pozitivno je na kovid 19. danas je u samoizaloaciji 130 đaka ove obrazovne ustanove.

БУКНУЛА КОРОНА У ШКОЛИ НАКОН ОРГАНИЗОВАНОГ СКИЈАЊА: Око 130 ђака из Улциња у самоизолацији

Foto: B.D.

Oko 130 učenika i dva profesora, početkom prošle sedmice, tri dana boravili su organizovano na Žabljaku na skijanju. Poslednja dva radna dana prošle sedmice oni su pohađali nastavu.

- Ne znamo koliko je zaraženih, rekao sam im da ne dolaze u školu. Epidemiološke službe su tu i uskoro ćemo imati sve rezlutate, kazao je director škole "Bratstvo Jedinstvo" Husein Ceno Katana.

Direktor tvrdi da učenicima nije odobrio odlazak na Žabljak već da su pošli "na svoju ruku".

- Kontaktirao sam i ministarstvo, rekli su mi da ne brane ali da ne preporučuju. Ja im ipak nisam dao dozvolu. Oni su rekli da neće dolaziti u školu ta tri dana i sada treba da vidimo kako će opravdati časove mada jedan broj njih nastavu prati on line, kazao je Katana. Učenike sun a Žabljak vodili profesori fizičkog vaspitanja Roki Ljuljđuraj i Kadrija Sinani

Katana tvrdi da u školi učenici imaju sve uslove da se paze od virusa.

- Kad izađu preko vrata, mi smo nemoćni.Imamo dva učenika koji su ranije bili pozitivni na Kovid 19, nakon što su bili na rođendanskoj žurci u jednom od kafića preko puta škole, kazao je Katana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)