PRAZNIK MIMOZE UPRKOS ZIMI I KORONI: U Herceg Novom odlučili - održaće tradicionalnu manifestaciju (FOTO)

V. V.

05. 02. 2021. u 20:58

„VEZA koja traje" slogan je 52. Praznika mimoze koji će biti održan od 15. februara do 15. marta.

ПРАЗНИК МИМОЗЕ УПРКОС ЗИМИ И КОРОНИ: У Херцег Новом одлучили - одржаће традиционалну манифестацију (ФОТО)

Foto: JUK Herceg fest

Programi su zbog poštovanja epidemioloških mera, svedeniji, a deo će biti u on lajn formi. Na danas održanoj konferenciji za novinare rečeno je da su sredstva za festival, 40 hiljada evra, obezbedili hercegnovska Opština i Turistička organizacija.

Predsednik Opštine Stevan Katić istakao je da nije bilo lako napraviti dobru organizaciju festivala u aktuelnim uslovima, ali je bilo važnije ne prekinuti tradiciju dugu 52 godine.

Direktorica JUK Herceg Festa, Gordana Porobić Krcunović istakla je da ovogodišnji slogan potvrđuje da se Herceg Novi povezuje istrajno sa regionom i svetom, da je i to veza koja traje i koja se ne može prekinuti.

- Biće organizovano pet izložbi: retrospektivna pod nazivom Veza koja traje, postavljena na otvorenom u centru grada, Blue memories, zatim izložba Novljanina Tiha Konjevića, Hercegnovski zimski salon i Mali salon hercegnovskih galerija pod nazivom Lepota blizine, te književne promocije... Umesto tradiconalne Fešte od mimoze ribe i vina planirana je sadnja mimoze na više lokacija u gradu. Nekoliko humanitarnih koncerata biće organizovano online kao pomoć za nabavku računara za decu koja ih nemaju.

Foto: JUK Herceg fest

Direktor Turističke organizacije Pavle Obradović informisao je da će popularni karavan mimoze posetiti nekoliko gradova u Crnoj Gori i Trebinje.

MINUTA ĆUTANjA

KONFERENCIJA za novinare počela je minutom ćutanja i sećanja na producenta Zorana Živkovića koji je godinama bio umetnički direktor Praznika Mimoze. Gordana Krcunović informisala je i da ne odustaju od ideje o realizaciji filmskog programa i ustanovljavanju nagrade sa Živkovićevim imenom.

Sportske programe predstavio je sekretar za društvene delatnosti i sport Darko Klasić. Uz ocenu da su sadržaji bogatiji od očekivanih izdvojio je 47. Kup u jedrenju u akvatorijumu hercegnovskog zaliva,tradicionalna nadmetanja u ribanju, fudbalu, boćanju, trčanju na popularnoj Novskoj Skalinadi, 28. februara.

Programi povodom otvaranja kuće Ive Andrića još nisu definisani kao ni svi učesnici. Na Okruglom stolu o temi Andrić – biografija, diplomatija, književnost, možda će učestvovati i Nobelovac Peter Handke, informisao je predsednik Opštine, Stevan Katić.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju