BOJIČIĆU 20 GODINA: U Višem sudu u Bijelo Polju izrečena kazna za ubistvo Beranca Danijela Mandića (34)

M. S.

27. 01. 2021. u 16:54

KRIVIČNO veće Višeg suda u Bijelom polju kojim je predsedavao sudija Dragan Mrdak, osudilo je na 20 godina zatvora Nikolu Bojičić (35) iz Berana, zbog ubistva sugrađanina Danijela Mandića (34), koje je prema optužnici Višeg državnog tužilaštva u Bijelom Polju izvršeno na podmukao način.

БОЈИЧИЋУ 20 ГОДИНА: У Вишем суду у Бијело Пољу изречена казна за убиство Беранца Данијела Мандића (34)

Ubijeni Danijel Mandić Foto: Facebook

Mandić je ubijen sa tri hica 21 decembra 2017 godine oko 22 sata nadomak zgrade Centra za kulturu u Beranama, a pored Bojičića optužnicom je tvrđeno da je u ubistvu učestvovala još jedna osoba, čiji identitet nije poznat.

Zanimljivo je da su posle hapšenja Bojičića  visoki funkcioneri Uprave policije izjavili da su poznati motivi zločina, ali i da je u njemu učestvovalo više osoba!  Tvrđeno je da on imaju kontalte sa pripadnicima kriminalnih grupa na teritoriji Crne Gore...Iz njihovih izjava stekao se utisak da se samo sati delili sve aktere od hapšenja. Međutim, zatvra je dopao samo Bojičić koji  je na glavnom pretresu svo vreme negirao izvršenje ubistva uz tvrdnje da u vreme egzekucije Mandića nije bio u blizini mesta na kome je ubijen.  Uz to, bio je decidan da nije imao ni jedan motiv da ubije sugrađanina, sa kojim je, kako je tvrdio imao korektno odnose.

Advokat Drago Konatar, branilac Bojičića, nije želeo d akomentariše prvostepenu presudu. Najavio je žalbu Apelacionom suda Crne Gore.                              

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja