PRED NAJAVLJENU SMENU: Bjelica podneo ostavku na funkciju predsednika UO Univerziteta Crne Gore

M. S.

27. 01. 2021. u 11:06

REDOVNI profesor Univerziteta Crne Gore prof. dr Duško Bjelica podneo je ostavku 21. januara na funkciju predsednika Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore, saopšteno je u sredu iz Univerziteta Crne Gore, pred sednicu UO, na kojoj bi gotovo sigurno došlo do njegove smene.

ПРЕД НАЈАВЉЕНУ СМЕНУ: Бјелица поднео оставку на функцију председника УО Универзитета Црне Горе

Foto: Arhiva

Posebno posle odluke predstavnika studenata Univerziteta da podrže inicijativu članova UO UCG u ime vlade kao osnivača za izricanje nepoverenja Bjelici, ali i inicijativu za pokretanje postupka za razrešenje rektora Danila Nikolića.


Bjelica će ubuduće biti član Upravnog odbora UCG, saopšteno je iz Univerzitata.

Retke su prilike kada čovek potisne svoje emocije, a još ređe kada potiskuje svoja razmišljanja – nažalost, to se dešava upravo onda kada njegov spiritualni doživljaj okruženja nadjačava sve ono što uobičajena ljudska čula najčešće opažaju čak i kao stanje potpuno uspostavljenog reda i harmonije. Upravo sada moj pogled je negde van nas, negde gdje glasnost nadjačava akademski mir, gde nema odgovora na pitanje ni “šta se hoće”, a još manje ni “šta se može”. Radeći po principu da je svaki čovek u “obavezi da zasadi drvo ispod čije krošnje neće nikada uživati u hladovini” nisam se nadao da ću doživeti da će se upravo to “drvo” – Univerzitet Crne Gore, vrlo brzo razgranati u hiljadama kvadratnih metara prostora za nastavno-naučnu delatnost, kao i ono koje će svojom “krošnjom” čuvati standard studenata i zaposlenih – pouzdanih graditelja budućnosti Crne Gore- naveo je Bjelica u obraćanju Upravnom odboru UCG, čiji je bio dugogodišnji predsednik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024