ŽUTO MORE U DOBROJ VODI: Investitor iz Švajcarske gradi hotel sa pet zvezdica i kupalište (FOTO)

B. DABIĆ

21. 01. 2021. u 17:03

OVIH dana Barska rivijera, u Dobroj Vodi “dobila” je žuto more. Izgradnja hotela sa pet zvezdica na Malom Pijesku izazvala je negodovanje žitelja ovog naselja nakon što su mašine “zagazile” u more iz koga bagerima izvlače kamen koji kamioni prevoze do višespratnog objekta dovedenog u fazi grubih građevisnkih radova.

ЖУТО МОРЕ У  ДОБРОЈ ВОДИ: Инвеститор из Швајцарске гради хотел са пет звездица и купалиште (ФОТО)

Foto: B. Dabić

Zastupnik firme “Madam Palace” Sahret Hajdarpašić tvrdi  je da je urađena Studija zaštite životne sredine i da se ova firma trudi  da sve aktivnosti realizuje u skladu sa pravilima struke i propisanim tehničkim standardima.

Plaža je u nadležnosti JP Morsko dobro čija je služba kontrole danas obišla teren. Da li se radi prema projektnom zadatku. u skladu  sa  Studijom zaštite  životne sredine  tokom  izgradnje kupališta  treba da utvdi   Inspekcija za zaštitu prostora. 

-Prema projektnom zadatku vadi  se kamen iz središnjeg dela plaže. Nakon što bude prepran,  samleven vratićemo ga na plažu. Plaža će biti završena do maja, kazao je Hajdarpašić koji je mišljenja da u ovom poslu nije bilo nesavesnog rada. 

Investitor je, kaže  Hajdarpašić, čovek iz Švajcarske koji na ovoj lokaciji hoće da napravi kvalitet, a neće da naruši ekosistem. 

-Ukoliko se pokaže suprotno, reagovaćemo na adekvatan način, kazao je Hajdarpašić.

Državljanin Holandije Corneel Spil koji pet godina živi  na Malom Pijesku, kada je vidio   žuto  more pomislio je “katastrofa”. 

-U Holandiji za sve treba dozvola. Na ovakvom mjestu u Holandiji ne verujem da bi se ovako moglo raditi, mišljenja je Spil dodajući da  mu je rečeno da imju dozvolu.

- Kada su dobijali  dozvolu  nadam se da su uzeli u obzir i uticaj na životnu sredinu.

Iz Morskog dobra saopšteno  je da je ovo preduzeće, sa preduzećem “Madam Palace”, sklopilo ugovor za uređenje i izgradnju obale.

Predstavnica Morskog dobra Ninoslava Novović iz Službe kontrole obišla je teren, sačinila zapisnik i uputila ga Inspekciji za zaštitu prostora, koja treba da utvrdi da li se radovi na Malom Pijesku realizuju  u skladu sa ugovorom i zakonom.

Investitor budućeg hotela sa pet zvezdica Mirsad Ramčilović iz Švajcarske. Objekat je oslobođen plaćanja komunalija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024