OD NEBA IH DELI SAMO IMOVINA STARE FIRME: Počinje druga faza osnivanja nove nacionalne avio-kompanije, traži se konsultant

I. D. STOJADINOVIĆ

21. 01. 2021. u 08:38

MINISTAR finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić najavio je da se u toku ove nedelje prelazi u drugu fazu pokretanja novog nacionalnog avio-prevoznika, da će do kraja sedmice biti raspisan međunarodni tender za konsultanta nove kompanije, te da će konačna odluka o izboru biti doneta na sednici Vlade 28. januara.

ОД НЕБА ИХ ДЕЛИ САМО ИМОВИНА СТАРЕ ФИРМЕ: Почиње друга фаза оснивања нове националне авио-компаније, тражи се консултант

Foto Vlada CG

Iz resora kapitalnih investicija su saopštili da bi, u najboljem slučaju, ta kompanija mogla da počne sa radom do 1. aprila.

Iz Vlade je još jednom potvrđeno da još nije angažovan konsultant i naglašeno da će se svi procesi voditi transparentno i profesionalno.

- Vodićemo računa da cena angažovanja bude minimalna za odnos date usluge i kvaliteta koji dobijamo. Kao što znate, ova vlada je, i na svom primeru, u okviru naših ministarstava, pokazala da je orijentisana na povratak "mozgova" iz inostranstva u našu zemlju. Kvalitetom i kvantitetom stručnjaka koji se javljaju iz dana u dan se ponosimo, kao i njihovim doprinosom u ovim istorijskim promenama za naše društvo - zaključio je ministar finansija Spajić.

Kako bi osigurala da rukovodstvo novoosnovane nacionalne avio-kompanije To Montenegro bude sačinjeno od najkompetentnijeg i najkvalitetnijeg kadra, koji će svojim znanjem i iskustvom na najbolji način doprineti razvoju kompanije, Vlada je pozvala sve zainteresovane da dostave svoje biografije i propratna pisma.

Foto Scalardio.com

- Od objavljivanja Odluke o osnivanju društva sa ograničenom odgovornošću za transport putnika i robe u vazdušnom saobraćaju To Montenegro, Vladi se obratio veliki broj stručnjaka, iz zemlje i inostranstva, sa željom i vizijom da lično doprinesu razvoju nove kompanije. S tim u vezi, Vlada Crne Gore propisala je kvalifikacije koje zainteresovani moraju posedovati. Sa svim potencijalnim kandidatima biće obavljeni razgovori, a konačna odluka o odabiru biće doneta na sednici Vlade zakazanoj za 28. januar 2021. godine - navodi se u saopštenu Ministarstva finansija i socijalnog staranja.

SOCIJALNI PROGRAM

ZAPOSLENI u "Montenegro erlajnsu", koji je pred gašenjem, već četiri meseca nisu primili plate. Dok čekaju da se njihovi radnopravni i socijalni statusi reše, iz Ministarstva kapitalnih investicija su najavili da će određeni broj njih imati radno mesto i u novoj kompaniji.

- Stvaranjem nove avio-kompanije može se očekivati da će određeni broj zaposlenih MA biti uposlen. Za one koji ostanu neuposleni, imaćemo socijalni program - zaključio je državni sekretar Zoran Radunović.

Ističu da je Vlada otvorena za temeljne razgovore "sa svakim ko smatra da snagom svoje biografije, kao i pratećom vizijom, može doprineti razvoju Crne Gore, bez obzira na njegovu nacionalnu, etničku, versku ili pripadnost bilo kojoj organizaciji".

Državni sekretar u Ministarstvu kapitalnih investicija, Zoran Radunović, saopštio je da bi nova nacionalna avio-kompanija To Montenegro u najboljem slučaju mogla krenuti sa radom i do 1. aprila, a da bi ona trebalo da liči na neku "lou kost" kompaniju sa minimalnim troškovima.

- Ako nasledimo sve što poseduje "Montenegro erlajns", rad, iskustvo, znanje, kod-šer ugovore, očekujemo da ćemo sve preneti na novu kompaniju. Ako to uspemo, očekujemo da možemo da krenemo i pre 1. aprila. Ako ne nasledimo sve što poseduje MA, stvaranje kompanije će ići teže - rekao je Radunović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije