SKUPŠTINA CRNE GORE ODLUČILA: Izglasane izmene i dopune Zakona o slobodi veroispovesti

Novosti online

29. 12. 2020. u 02:29

POSLANICI Skupštine Crne Gore izjasnili su se večeras predlogu Zakona o izmenama i dopunama Zakona o slobodi veroispovesti. Svih 41 poslanika je bilo "za" predlog Zakona o izmenama i dopunama Zakona o slobodi veroispovesti.

СКУПШТИНА ЦРНЕ ГОРЕ ОДЛУЧИЛА: Изгласане измене и допуне Закона о слободи вероисповести

Foto: Arhiva

Poslanici su se, takođe, izjasnili o hitnosti stupanja na snagu njihove odluke, tako da će promenjeni Zakon o slobodi veroispovesti stupiti na snagu odmah po objavljivanju u Službenom glasniku.

Podsetimo, sednica Skupštine je počela danas u 16 časova i to sa tri sata zakašnjenja.

U međuvremenu je Državna izborna komisija odbila da verifikuje mandat poslanici Suadi Zoronjić koja je izabrana sa liste "Crno na bijelo", nakon što je Parlament obavestila da je Filip Adžić podneo ostavku.

Učešće u radu na daljinu omogućeno je poslanici Maji Vukićević (DF) i poslaniku Jevtu Erakoviću (DPS) koji se nije uključio u današnji rad parlamenta.

Međutim, Skupština je nastavila rad kasno uveče. Zakon je izglasan oko 02:30 ujutru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Komentari (2)

Marko

29.12.2020. 06:11

Честимаm Демкратком фронту на правној победи комунистичко-мафијачког режима Мила Ђукановића u законском обарању такозваног Закона о слободи вероисповести, јер у шуштини то је био брозовски закон скројен да уништи 800 година постојања Србске православне цркве у њеној Митрополији црногорско-приморској. Мило, готов си!

Srbijo Zuta kuco

29.12.2020. 09:01

Zakon "o slobodi veroispovesti" ostaje diskriminatorski. Odnosi se samo na SPC. Drzava je sa katolicima i muslimanima sklopila ugovore pre donosenja ovog zakona. Nikakva kozmetika tu cinjenicu ne moze da zamaskira. Krmaci mozete staviti karmin na njusku ali ce i delje biti krmaca.