DRITANOVCI SAD NISU ZA IZMENE ZAKONA O SLOBODI VEROISPOVESTI: Rakčević kaže da je glasao protiv, tvrdi da nije jedini

Novosti online

25. 12. 2020. u 21:37

GLAVNI odbor URE je većinski doneo odluku da podrži izmene Zakona o slobodi veroispovesti, koje će po hitnoj proceduri biti razmatrane u ponedeljak.

ДРИТАНОВЦИ САД НИСУ ЗА ИЗМЕНЕ ЗАКОНА О СЛОБОДИ ВЕРОИСПОВЕСТИ: Ракчевић каже да је гласао против, тврди да није једини

Foto: TV CG

Da potpuno jasno kažem to da sam ja lično glasao protiv, saopštio je večeras predsednik političkog saveta GP URA Žarko Rakčević.

On je, gostujući u emisiji Nedelja u petak na TV A1, istakao da nije bio usamljen u odluci da bude protiv izmena.

- Nesam bio usamljen, nije mali broj ljudi koji su delili to viđenje. Jedni su razlozi bili vezani za hitnost, apsolutno mislimo da je neprimereno da se o takvoj stvari razgovara na takav način. Čak su i organi URE i Predsedništvo 20-ak minuta pred sednicu dobili tekst tih izmena i dopuna. Nije se radilo samo o brisanju članova od 62 do 64, što su predsednik URE i Dritan Abazović i predstavnici URE tokom kampanje, kao i neke druge stvari, obećali - naveo je.

Kako je dodao, po njegovom viđenju to nije problematično sa aspekta dokazivanja.

- Ne zato što je DPS pred izbore, videvši brojnost litija i videvši da je loš možda tajming, da ostavim po strani apsurdnu činjenicu da su oni koji su kreirali zakon mesecima nisu izlazili na javne duele, nego su neki drugi ljudi, tri-četiri čoveka, branili taj zakon, što nije baš uobičajeno - naglasio je Rakčević.

Prema njegovim rečima, na neadekvatan način je dolazilo do razmene argumenata.

- Izostao je pravi dijalog, pri čemu moram reći da su predstavnici SPC mnogo spremniji, to je moj ugao gledanja, bili da iznesu svoj dijalog, nego oni koji su inicirali taj zakon - rekao je Rakčević.

On smatra da nije bilo dobro da to ide u hitnu proceduru.

- Iako razumem simbolički da je neko hteo da pokaže – hajde 28. decembra prošle godine je to odrađeno, e sad je 28. pobeda SPC i litija, godišnjica, treba obeležiti taj jubilej - zaključio je Rakčević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SVETSKI DAN BORBE PROTIV DIJABETESA: Izazovi i rešenja za prevenciju i kontrolu ove hronične bolesti