MEDOJEVIĆU VEĆ DOSTA SVEGA: Zahteva hitno zasedanje Skupštine zbog tajnog zaduživanja zemlje

Tanjug

10. 12. 2020. u 16:12

МЕДОЈЕВИЋУ ВЕЋ ДОСТА СВЕГА: Захтева хитно заседање Скупштине због тајног задуживања земље

Foto: Arhiva

LIDER parlamentarnog Pokreta za promjene Nebojša Medojević najavio je da će njegova stranka tražiti hitno zasedanje Skupštine zbog, kako je naveo, kriminalnog ponašanja premijera Zdravka Krivokapića i ministra finansija Milojka Spajića.

Medojević je saopštio da svaki tajni posao države sa novcem predstavlja korupciju i ocenio da je prekršeno više zakona.

- Direktnom pogodbom država se zadužila 750 miliona evra. Transakciju su radili poznanici i prijatelji privatnog lica koje nije ovlašćeno da pregovara jer je 23. novembra bio obični građanin. Ko je odlučio da je kamata tržišna i najbolja za Crnu Goru. Da li je neko od pregovarača uzeo proviziju. Obveznice nisu izdate po zakonu - naveo je Medojević.

Tvrdi i da nije objavljen javni poziv za upis i uplatu obveznica, da nije emitovan prospekt, da vlada nije donela odluku i da Skupština nije razmatrala i odobrila zaduženje.

Prema rečima lidera PzP-a, država ne može da se zadužuje tajno i to predstavlja teško krivično delo sa ozbiljnim indicijama na korupciju.

Upitao je zašto je isključena javnost i konkurencija i ocenio da neposredna pogodba i privatno plasiranje obveznica otvara pitanja motiva i interesa, provizija i korupcije.

Novoizabrana vlada emitovala je danas državne obveznice u vrednosti od 750 miliona evra iz duga za koji je premijer Zdravko Krivokapić rekao da je to bila jedna od najpovoljnijih ponuda.

Ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić kazao je da su zaduženjem od 750 miliona evra obezbjeđene dve godine mira.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Radoslav Jovanović

10.12.2020. 18:54

Savetujem vam da se pri čitanju ovakvih vesti pozabavite problemom koji je osnov svih problema. Ko su ti koji "daju novac" svakom onom ko hoće i kad hoće? Pa setite se grčkog primera (koji nije rešen već ućutkan).

Pera

11.12.2020. 10:47

Albaniju kao drzavu i naciju formirali su jevrei iz beča i budimpešte 1912 i celo vreme su im oni mentori tito broz je jevrein iz madjarske kao i tito2 soros a danas reziranim izborima u makedoniji i crnoj gori gde su dve oocije egal da bi manjina albanci vladali prave veliku albaniku od makedonije crne gore i kim. Jevrejska globalna tajna vojska su masoni koima pripadaju milo krivokapic zaev...! Preko albanaca danas jevrei komanduju sa al kaidom isis i globalnom trgovinom drogom. Oficiri kfor videli su bina ladena i njegov štab kod haradinaja i njegovih u dečanima pre napada na ameriku 11og septembra a zamenik el bagdadija je albanac iz kačanika na kim kao i najsuroviji glavni odred isis sastavljen od albanaca. Jevreima asistiraju i masoni iz regiona srbije. Cionizam kao tajni pokret nastao je u budimpešti.