MEDOJEVIĆU VEĆ DOSTA SVEGA: Zahteva hitno zasedanje Skupštine zbog tajnog zaduživanja zemlje

Tanjug

10. 12. 2020. u 16:12

LIDER parlamentarnog Pokreta za promjene Nebojša Medojević najavio je da će njegova stranka tražiti hitno zasedanje Skupštine zbog, kako je naveo, kriminalnog ponašanja premijera Zdravka Krivokapića i ministra finansija Milojka Spajića.

МЕДОЈЕВИЋУ ВЕЋ ДОСТА СВЕГА: Захтева хитно заседање Скупштине због тајног задуживања земље

Foto: Arhiva

Medojević je saopštio da svaki tajni posao države sa novcem predstavlja korupciju i ocenio da je prekršeno više zakona.

- Direktnom pogodbom država se zadužila 750 miliona evra. Transakciju su radili poznanici i prijatelji privatnog lica koje nije ovlašćeno da pregovara jer je 23. novembra bio obični građanin. Ko je odlučio da je kamata tržišna i najbolja za Crnu Goru. Da li je neko od pregovarača uzeo proviziju. Obveznice nisu izdate po zakonu - naveo je Medojević.

Tvrdi i da nije objavljen javni poziv za upis i uplatu obveznica, da nije emitovan prospekt, da vlada nije donela odluku i da Skupština nije razmatrala i odobrila zaduženje.

Prema rečima lidera PzP-a, država ne može da se zadužuje tajno i to predstavlja teško krivično delo sa ozbiljnim indicijama na korupciju.

Upitao je zašto je isključena javnost i konkurencija i ocenio da neposredna pogodba i privatno plasiranje obveznica otvara pitanja motiva i interesa, provizija i korupcije.

Novoizabrana vlada emitovala je danas državne obveznice u vrednosti od 750 miliona evra iz duga za koji je premijer Zdravko Krivokapić rekao da je to bila jedna od najpovoljnijih ponuda.

Ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić kazao je da su zaduženjem od 750 miliona evra obezbjeđene dve godine mira.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024