MILOVA POLICIJA PONOVO HAPSI VERNIKE U CRNOJ GORI: U Danilovgradu lišeni slobode članovi pravoslavnog bratstva Sveti Arsenije (VIDEO)

V.K.

09. 12. 2020. u 22:15

U DANILOVGRADU su uhapšeni članovi pravoslavnog bratstva Sveti Arsenije Darko Popović i Filip Jovanović zato što su učestvovali u auto litiji pobede, 5. decembra.

МИЛОВА ПОЛИЦИЈА ПОНОВО ХАПСИ ВЕРНИКЕ У ЦРНОЈ ГОРИ: У Даниловграду лишени слободе чланови православног братства Свети Арсеније (ВИДЕО)

Foto: Printscreen/Tviter/@zelenascg

Ovo je bio razlog reagovanja Radničke partije koji ističu da promene koje dolaze opozicji teško padaju, a pogotovo implementatorima njihove „pendrek demokratije“.

- Radnička partija pruža punu podršku Pravoslavnom bratstvu Sv. Arsenije i njegovim članovima Darku Popoviću i Filipu Jovanoviću, koji su uhapšeni zbog učestvovanja na autolitiji 5. decembra. Pozivamo nadležne da se okanu selektivnog deljenja pravde, te da pokažu više senzibiliteta prema situaciji u kojoj se Crna Gora nalazi. Spontane proslave veličanstvene pobede, posle tri decenije ropstva, narodu ne može niko zabraniti. Prebrojavanje učesnika ovih okupljanja trajalo bi danima, pa stoga hapšenja pojedinaca smatramo izrazito diskriminatornim.  

- Radnička partija ovim putem ne poziva na kršenje mera u borbi protiv korona virusa niti kršenja istih smatra odgovornim, ali apeluje na nadležne da su sporadična okupljanja i proslave, glas ugnjetavanih građana koji posle teške borbe prigrliše slobodu - ističe se u saopštenju Radnike prtije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri