MORAĆE DA VRATE PROSTOR: Završen spor Instituta Igalo i Mediteranskog centra za plastičnu hirurgiju

V. V.

08. 12. 2020. u 22:23

SARADNjA Instituta Igalo sa Mediteranskim hirurškim centrom za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju (MHC) i dr Borkom Đorđevićem, započela 1992.godine, ovih dana okončana je na sudu.

МОРАЋЕ ДА ВРАТЕ ПРОСТОР: Завршен спор Института Игало и Медитеранског центра за пластичну хирургију

Foto: V. V.

Podsetićemo, saradnja je bila regulisana ugovorom o osnivanju MHC društva sa ograničenom odgovornošću u mešovitoj svojini. U zgradi Instituta tada je za Centar obezbeđeno 1.419 kvadratnih metara, kao ulog ove ustanove. Uz opremu, tehnička sredstva i inventar procenjen je na više od 1,3 miliona dolara. Kompanija iz Švajcarske, prethodnik MHC-a, prostor je adaptirala i obezbedila medicinsku opremu. To je koštalo oko dva miliona dolara. Ugovor je potpisan na deset godina, a potom u septembru 2001. produžen za još 15.

U avgustu 2016. iz menadžmenta Instituta upozorili su da ugovor prestaje da važi 19. septembra i da ga neće produžavati. Od kompanije MHC zatrađeno je da vrate ustupljeni deo zgrade. To nije urađeno, pa su oni pokrenuli tužbu.

Ovih dana Apelacioni sud potvrdio je raniju presudu Privrednog iz 2017. godine. Usvojen je zahtev Instituta "Dr Simo Milošević", potvrdila je izvršna direktorica Instituta dr Gordana Rajović.

ISTEKAO ROK

Kompenzacioni prigovor dr Đorđevića kojim je tražio isplatu dva miliona evra uloženih u Centar sud je ocenio nedozvoljenim, između ostalog jer je za takav prigovor istekao zakonski rok.

Presudu prvostepenog suda 2018. godine Apelacioni je ukinuo tražeći da se u ponovljenom postupku pribavi dokumentacija o registraciji Mediteranskog centra, te da se utvrde okolnosti arbitražne klauzule na koju su tuženi ukazivali. Stav prvostepenog suda bio je da je osnov za tužbeni zahtev za iseljenje nastao kada je prestao da važi ugovor i istekao rok na koji je MHC bio osnovan.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina