ŠOK NA SUĐENJU: I Vesna Medenica u vreme kada su lideri DF navodno planirali rušenje vlasti komunicirala sa istom serijom 447 spornih brojeva

Novosti online

07. 12. 2020. u 11:46

ШОК НА СУЂЕЊУ: И Весна Меденица у време када су лидери ДФ наводно планирали рушење власти комуницирала са истом серијом 447 спорних бројева

Foto: Printskrin

U VREME kada je navodno Milan Knežević, jedan od lidera DF-a, 2016. godine, kako tvrdi SDT imao komunikaciju sa spornim brojevima koji počinju sa 447…, sa serijom tih brojeva komunikaciju je imala i Vesna Medenica, predsednica Vrhovnog suda Crne Gore, ekskluzivno otkriva Borba.

SDT tvrdi da su sporni brojevi koji počinju sa 447, sa kojima je navodno komunicirao Knežević, a SDT tvrdi da su pripadali agentima GRU-a.

Na današnjem ročištu u Apelacionom sudu, advokat Miroje Jovanović obelodanio je da u spisima predmeta, što je propustio da utvrdi Viši sud, stoji i da su u januaru 2016. komunikaciju sa inkrimisanim brojevima koji počinju sa 447…, navodno imali i Vesna Medenica, sudije Apelacionog suda Seka Piletić, Milenka Žižić i sudija Višeg suda Suzana Mugoša.

-U spisima predmeta postoji fajl u kom piše da su komunikaciju sa brojevima koji počinju sa 447 imali i Medenica, Piletić, Žižić i Mugoša. Među listinzima iz Crne Gore koji su objedinjeno pročitani 2018. na ročištu u Višem sudu, između ostalog nalazi se i folder u kojem se nalazi navodna komunikacija sa brojevima koji počinju sa 447, a koji su u predmetu inkriminirani, jer je SDT tvrdio da oni pripadaju agentima GRU-a. Sa tim inkriminiranim brojevima navodno su, kako piše u spisu predmeta, komunikaciju imale i sudije Piletić, Žižić, Mugoša i Vesna Medenica - kazao je Jovanović i dostavio dokaz o tome.

On je tražio izuzeće veća Apelacionog suda i Vesne Medenice.

(borba.me)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)