ZA NAS JE MILO LOPOV, A NE UVAŽENI PREDSEDNIK: Nebojša Medojević održao govoru u Skupštini Crne Gore

Novosti online

02. 12. 2020. u 16:36

NEBOJŠA Medojević se obratio na današnjoj sednici Skupštine Crne Gore u ime Kluba Pokreta za promene.

ЗА НАС ЈЕ МИЛО ЛОПОВ, А НЕ УВАЖЕНИ ПРЕДСЕДНИК: Небојша Медојевић одржао говору у Скупштини Црне Горе

Foto: Jutjub/Printskrin

- Da rasteretim sve Udbaše i botove, PzP će glasati za ovu vladu, ali se ne slažemo ni sa programom ni sa kadrovskim rešenjima - kazao je Medojević. On je reko da je za DF Milo Đukanović lopov, a ne uvaženi predsednik.

Podsetio je da je 90-ih branio manjinske narode, nije mu manjkalo hrabrosti.

- Ovo je istorijski trenutak. Posle totalitarnog režima, bez kapi krvi, voljom građana je na izborima pala vlast. Samo ova vlada ima mogućnost da demontira režim Mila Đukanovića. Sad je trenutak, g. Krivokapiću da se odredite prema ovom režimu i kažete Milo je lopov. Ne možete totalitarni režim da menjate po Milovim zakonima, morate da ih suspendujete i uvedete vanredno stanje šest meseci - rekao je Medojević.

- Mi se zalažemo za smenu režima, hapšenje kriminalaca, zamrzavanje imovine stečene kriminalom, da se zabrani rad DPS-a... - rekao je Medojević.

Dodao je da se tranzicija ovakvih sistema se ne radi kozmetičkim promenama i "nastavkom politike".

- Vanredno stanje, hapšenje, otvaranje dosijea ANB-a, rasformiranje ANB-a čiji su ključni kadrovi na platnom spisku oba klana. Ta agencija se ne može promijeniti promjenom, ona mora biti rasformirana. Stav ove vlade je da nije prioritet procesuirati Đukanovića jer će to izazvati podele. Naravno, njegova porodica bi bila protiv. Vi niste demokratska vlada, jer u njoj nisu ljudi koje su građani birali. Iza vas stoje vladari iz senke i interesne strukture - kazao je Medojević.

Dodao je da "sa mafijom nema promena nego mora biti smena, radikalnih".

- Ako želimo uređenu pravnu državu moramo se obračunati s njima, ne možemo se dogovarati s njima. Vaša politička pozicija je da zaštitite DPS, a napravite političku štetu DF-u. Ovako osvojili ste glasove na našoj listi, a u vladi vam je više članova DPS-a nego DF-a  naveo je Medojević.

Dodao je da što se tiče ekonomije da je i tu potreban radikalan zaokret.

- BDP pada 30 odsto, zemlja ulazi u zonu bankrota, nijeste se izjasnili da li ulazite u sporazum MMF-a. Mi ćemo tražiti da se poveća minimalna zarada i vrate nadoknade majkama jer smo to obećali biračima. Niste reč rekli o ljudima koji su na ivici bankrota, niste se izajsnili da li ćete zamrznuti imovinu kriminalnih klanova. Kakav je Vaš stav da švercerska firma parama od droge i cigareta donira školu? Možete se ljutit na mene, ali ovo govorim zbog Vašeg interesa. Tržište i demokratija neće doći sami. Želimo da znamo šta građanima da prenesemo i da polemišemo kao što sam polemisao sa g. Gvozdenovićem koji će, čuo sam, biti gradonačelnik Bara".

O Milu Đukanoviću rekao je da on za DF nije uvežen.

Nas je čovek hapsio, progonio, vas nije - rekao je on.

- Ideja Demokratskog fronta je velika ideja. U ovom trenutku to ne možemo da sprovedemo jer smo sprečeni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Preradovic Vera

03.12.2020. 16:37

U pravu ste g. Medojevicu. Ako g. Krivokapic bude blag i pun oprosta Milo ce ga sprziti prvom prilikom. Zabice mu noz u ledja da se nece vise nikada oporaviti. Otvarajte oci g. Krivokapicu na vreme