NASTAVLJA SE OSIPANJE DPS-a: Vlade Milinković podneo ostavku

M. D.

30. 11. 2020. u 18:11

PREDSEDNIK Opštinskog odbora DPS Pljevlja, Vlade Milinković podneo je ostavku na tu funkciju iz moralnih razloga, odnosno zbog ostvarenog lošeg rezultata na Parlamentarnim izborima 30. avgusta ove godine, saopšteno je iz DPS-a.

НАСТАВЉА СЕ ОСИПАЊЕ ДПС-а: Владе Милинковић поднео оставку

Foto: DPS

Iz ove političke partije su kazali da će, do vanredne izborne konferencije i izbora novog predsednika, OO DPS Pljevlja voditi tročlana Radna grupa na čijem čelu je Danijel Živković, a u čijem sastavu su Avdo Ajanović i Dragan Terzić.

Prema nezvaničnim izvorima izbor novog predsednika Opštinskog odbora DPS-a za naredni period izvršiće se najverovatnije nakon održavanja partijskog kongresa.

Po Statutu DPS-a svaki predsednik opštinske organizacije ukoliko ostvari lošiji izborni rezultat u odnosu na prethodne izbore obavezan je da podnese ostavku, tako da Milinković nakon avgustovskog poraza i pada broja glasova od četiri hiljade, nije mogao računati na ostanak na predsedničkoj poziciji.

Vlade Milinković/Foto: DPS

Tekst potpisa

Na isti način 2016. godine  je smenjen  i Filip Vuković koji je ostvario lošije izborne rezultate na parlamentarnim izborima, nego što su bili izborni rezultati 2014. godine na lokalnim izborima. Tada je na mesto Vukovića izabran Milinković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!