MITROPOLIJA CRNOGORSKO PRIMORSKA: Otac Rafailo Kalik živ, boljeg zdravstvenog stanja

Марија Стевановић
Marija Stevanović

24. 11. 2020. u 20:24

KAKO je saopštila Mitropolija crnogorsko-primorska, informacija koja se širi društvenim mrežama da se upokojio iguman manastira Morača Arhimandrit Rafailo (Kalik) je neistinita.

МИТРОПОЛИЈА ЦРНОГОРСКО ПРИМОРСКА: Отац Рафаило Калик жив, бољег здравственог стања

Foto: M. Sekulović

Otac Rafailo se nalazi u na lečenju u KBC Podgorica i po rečima lekara njegovo stanje je jutros blago poboljšano.

Ovo je saopšteno na zvaničnom sajtu Mitropolije crnogorsko-primorske.

- Sa žaljenjem konstatujemo da je ovo samo još jedna u nizu neproverenih i nedobronamernih informacija o pravoslavnom sveštenstvu i monaštvu, te nam ostaje da se još jednom uverimo u istinitost reči blaženopočivšeg Mitropolita Amfilohija da je od korona virusa opasniji virus bogomržnje i bratomržnje. Molimo se da Gospod podari zdravlje ocu Rafailu i svima koji se leče od kovida 19 - saopšteno je iz Mitropolije crnogorsko-primorske.

- Sada sam znatno bolje. Imao sam teži oblik infekcije. Nadam se da je najgore prošlo. Molim se i ovde za sve obolele od ove pošasti - kazao nam je u utorak uveče otac Rafailo Kalik, koji je duže od tri decenije nastojatelj čuvene svetinje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)