OPIRU SE MRZITELJIMA: Odluka o formiranju radio-televizije Kolašin ustalasala javnost u ovom gradu

M. S.

21. 11. 2020. u 08:20

ODLUKA o osnivanju RTV Kolašin ustalasala je javnost u ovom gradu i potpalila "varnice" između koalicionih partnera DPS, Grupe birača i SD.

ОПИРУ СЕ МРЗИТЕЉИМА: Одлука о формирању радио-телевизије Колашин усталасала јавност у овом граду

Foto M.S.

- Građani Kolašina treba da znaju da odbornici GB kao i još neki odbornici vladajuće koalicije, neće u Skupštini podržati da direktor RTV bude neko ko je u javnosti otvoreno širio političku, nacionalnu i versku mržnju - saopštio je predsednik SO Kolašin Milan Đukić (GB).

On ističe da neće podržati ni nezakoniti Statut društva, a ni finansijski program koji nije u skladu sa realnim potrebama lokalnog javnog emitera.

Zorana Bakić, Foto Demokrate

Iz tabora Demokratske Crne Gore u Kolašinu tvrde da novoosnovano opštinsko preduzeće DOO RTV Kolašin čini brojne nezakonite radnje u cilju zadovoljenja ličnih interesa pojedinaca na čelu sa v. d. direktorom Dragoslavom Jeknićem.

BEZ PARTIJSKOG ZAPOŠLjAVANjA

JASNO je da aktuelna DPS-GB-SD ima nameru da u potpunosti uništi stabilnost javnih finansija, zato ih pozivamo da ni u primisli ne pokušaju brojna zapošljavanja u partijskom radiju - kaže Zorana Bakić.

- Vrlo ćemo brzo saznati nepoznanicu za šta je potrošeno 6.000 evra koje je opština prebacila Jeknićevoj RTV Kolašin kao i to koje je konsultantske usluge obavljao u opštini Kolašin i za Milosava Bulatovića, kao i koliko je sredstava po tom osnovu primio, s obzirom na to da Savet neistinitim saopštenjima pokušava da obmane još jednom građane Kolašina, tvrdeći da Jeknić dosad nije imao nikakvu naknadu za svoj rad - kaže odbornica Demokrata u SO Kolašin Zorana Bakić.

Milan Đukić, Foto grupa Biraa

Ona dodaje da bi RTV na godišnjem nivou građane Kolašina uz najavljenu platu Jekniću koštala više od 80.000 evra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri