PREMINUO MAGISTAR PRODUKCIJE ZORAN ŽIVKOVIĆ: Izgubio bitku sa virusom korona

V.V.

17. 11. 2020. u 16:39

PREMINUO je,od posledica korone, Zoran Živković (70), magistar produkcije, decenijma član ili rukovodilac organizacionog tima najznačajnijih hercegnovskih festivala, Praznika mimoze, Hercegnovskih aprilskih pozorišnih svečanosti, hercegnovskog filmskog festivala na koji je došao kao desna ruka Milana Žmukića sa kojim je svojevremeno sarađivao i na BITEFu.

ПРЕМИНУО МАГИСТАР ПРОДУКЦИЈЕ ЗОРАН ЖИВКОВИЋ: Изгубио битку са вирусом корона

Foto: V.V.

Nastavio je rad svog kolege i prijatelja na najbolji način, a kada je pre nekoliko godina  na Filmskom festivalu dobio Plaketu "Milan Žmukić" skromno rekao da je to za njega istinska privilegija.

Rođen na Cetinju, živeo u  Herceg Novi  koji je voleo baš kao i rodni grad,  kao i Beograd i Prag u kome je diplomirao i magistriraro na  čuvenoj praškoj Akademiji za film i televiziju. Teško je i pobrojati sve što je u oblasti kulture bilo dotaknuto predanošću ovog uglađenog, tihog čoveka i besprekornog profesionalca.

Bio je član Udruženja filmskih stvaralaca Crne Gore;  producent,  selektor,  poslovni direktor Filmskog festivala Herceg Novi – Montenegro film Festivala,  producent prve nacionalne opere „Balkanska Carica",  tri godine producent  učešća Crne Gore na Eurosongu, operativni direktor FIAT-a,  producent niza pozorišnih predstava, turneja inostranih teatarskih i koncertnih programa u Crnoj Gori, filmskih i televizijskih  formi, selektor Mojkovačke filmske jeseni. Producent jednog od najznačajnijih promotivnih filmova o Crnoj Gori norveške državne televizije. Član žirija Međunarodnog TV Festivala u Baru, Festivala mediteranskog teatra Purgatorije u Tivtu, Međunarodnog filmskog festivala u Skoplju.

Brojnim projektima koje je planirao širom regiona nedostajaće njegovo iskustvo i znanje, a kolegama  tolerantnost, razumevanje, ogromna pozitivna energija čoveka koji je znao da podrži sve dobro i kvalitetno u kulturi i umetnosti ali i u ljudima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju