DRAMA U CRNOJ GORI! Vojska stigla na Sinjajevinu, čuvari planine poručuju: Prvo će morati da gađaju nas, spremni smo da poginemo!

Novosti online

10. 11. 2020. u 21:12

CRNOGORSKI vojnici ulogorovali su se danas na Sinjajevini, na katunu Bunarine, udaljenom nepuna dva kilometra od mesta na kom su čuvari te planine već 26 dana.

ДРАМА У ЦРНОЈ ГОРИ! Војска стигла на Сињајевину, чувари планине поручују: Прво ће морати да гађају нас, спремни смо да погинемо!

Foto: Ministarstvo

To su saopštili iz Građanske inicijative Sačuvajmo Sinjajevinu, ističući da je Vojska napravila logor na stotinjak metara od kuće jednog od čuvara planine i pokretača te inicijative.

Prema njihivim informacijama, Vojska je dobila naređenje Ministarstva odbrane da u narednih par dana izvede vežbu gađanja minobacačima, uprkos protivljenju meštana, katunjana i eko-aktivista.

- Odlazeći  ministar Predrag Bošković izgleda da je umislio da je važniji od građana čijim željama se uporno protivi i čije zdravlje urušava upornim insistiranjem da održi vežbu. Njegovo insistiranje da isproba minobacače na Sinjajevini postaje toliko sumnjivo, da nas tera da pomislimo da se iza njega krije neki korupcionaški ugovor koji je potpisao sa državama saveznicama. Drugog objašnjenja nema i nadamo se da će nova vlast ispitati to, ali i navodno dogovorenu vojnu vežbu koju je planirao da održi u maju 2021. godine - kazali su iz GI SS.

Oni poručuju da su spremni životom da brane planinu koja je vekovima hranila njihove pretke.

- Naša vojska će morati da gađa prvo u nas, koji smo od 16. oktobra na Margiti, a potom da nastavi sa vežbom. Ako su na to spremni, onda to nije naša, već vojska jedne osobe - odlazećeg ministra, koji je svuda gđe je bio ostavio rasulo. Pozivamo ih da ne slušaju njegova sumanuta naređenja, već da stanu uz narod što i jeste njihova dužnost. Građane Crne Gore, kojima je napredak ove države bitan, pozivamo da dođu na Margitu i sa nama stanu u odbranu planine kako bismo je skupa sačuvali za naše potomke - kazali su iz GI SS.

(Vijesti)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

PREMA FROJDU: Pet stvari koje mentalno jake osobe nikada NE rade