POVEĆAVA SE BROJ TEŠKIH PACIJENATA U BARU: U regionalnom kovid centru za primirje preminula dva pacijenta

B. Dabić

08. 11. 2020. u 09:45

POVEĆAVA se broj veoma teških bolesnika na Infektivnom odeljenju Opšte bolnice Bar koja je Reginalni COVID centar za Primorje.

ПОВЕЋАВА СЕ БРОЈ ТЕШКИХ ПАЦИЈЕНАТА У БАРУ: У регионалном ковид центру за примирје преминула два пацијента

Foto: B. Dabić

U Opštoj bolnici u Baru u poslednja 24 sata od posledica Kovida-19 preminule su dve osobe, iz Bijele (61) i Risna (69).

Ovo je potvrdio direktor Opšte bolnice Bar dr Dragoslava Tomanovića.

- Na infektivnom odeljenju u Baru hospitalizovana su 74 pacijenata, od kojih je sedam u jedinici intenzivnog lečenja i to jedan na invazivnom respiratoru, a četiri na neinvazivnoj ventilaciji, kazao je dr Tomanović dodajući da su hospitalizovani pacijenti sa ozbiljnom kliničkom slikom, teškim upalama pluća.

Dr Tomanović navodi da su od juče imali 10 prijema, a tri otpusta. U ambulanti je juče pregledano 64 pacijenata sumnjivih na koronavirus. Imajući u vidu izuzetno rasprostranjenu lokalnu transmisiju, veliki broj pacijenata u bolnicama i ogroman pritisak na zdravstveni sistem, pa dr Tomanović, apeluje građanima da poštuju mere

- To je jedini način da tešku epidemiološku situaciju stavimo pod kontrol. Neodgovornost može dovesti do neželjenih posledica, pa apelujemo na građane da nose maske i drže fizičku distance. Apel upućujemo svim građanima, bez obzira na to je li u njihovim lokalnim sredinama veći, ili manji nivo transmisije - poručili su iz Opšte bolnice Bar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a