UNA AMFILOHIJU U RUKE STAVILA IKONU KOJU JE NOSILA NA LITIJAMA I REKLA: “Tata, ovde će da spava naš vladika. Biće mu lepo”

V.K.

02. 11. 2020. u 13:55

УНА АМФИЛОХИЈУ У РУКЕ СТАВИЛА ИКОНУ КОЈУ ЈЕ НОСИЛА НА ЛИТИЈАМА И РЕКЛА: “Тата, овде ће да спава наш владика. Биће му лепо”

Foto: D. Milovanović

OSMOGODIŠNJA devojčica iz Podgorice, Una Rajović, junakinja litija, ispunila je svoju želju i kumu mitropolitu Amfilohiju koji je krstio na Božić ove godine položila na ruke ikonu Presvete Bogorodice.

To je ista ona ikona sa kojom je uzdignutih ručica mesecima koračala podgoričkim ulicama u veličanstvenim litijama za spas pravoslavne vere I svetinja SPC u Crnoj Gori.

- Niko od nas iz porodice nije sugerisao šta da čini, jer su sve to bile njene odluke. Na dan sahrane došla je u 7 sati i celo vreme provela kraj odra mitropolita Amfilohija. Plakala je, pa bi onda suze stale i tako sve do ispraćaja vladike. Dan ranije obišla je kriptu u hramu Hristovog Vaskrsenja i mesto večnog konačišta našeg duhovnog oca i oslonca, Una je stajala iznad kripte, jedno vreme nije reč progovorila, da bi mi odjednom rekla: “Tata, ovde će da spava naš vladika. Biće mu lepo" - kaže za “Novosti” njen otac Petar i dodaje:

– Minulih dana, zapravo, od saznanja da se njen kum upokojio, Unina osećanja su se mešala. Kada se sve završilo, delovala mi je ispunjeno i srećno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)