PREDSEDNIK VUČIĆ OBIŠAO "SRPSKU KUĆU": Ulagaćemo još više, srećan sam zbog svega što ovde vidim (FOTO/VIDEO)

Novosti online

01. 11. 2020. u 10:01

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić obilazi "Srpsku kuću" u Podgorici, nakon čega će prisustvovati sahrani mitropolita Amfilohija.

ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ ОБИШАО СРПСКУ КУЋУ: Улагаћемо још више, срећан сам због свега што овде видим (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Printscreen

Vučić je u razgovoru sa predstavnicima "Srpske kuće" rekao da je zadovoljan kako izgleda ovaj kulturni centar Srba u Crnoj Gori, i ponovio još jednom da će Srbija nastaviti da ulaže još više u naše ljude.

- Voleo bih da dam ličnu donaciju, u knjigama. Mogu da dam više od hiljadu knjiga, 300 iz moje lične biblioteke, a više od 700 od naših izdavačkih kuća - rekao je predsednik tokom obilaska bibliotečkog fonda "Srpske kuće".

Foto: Printscreen

 

Dodik je na početku obraćanja novinarima rekao da je "Srpska kuća" impozantna, i da mora da posluži za jačanje našeg uverenja u naš identitet i da naši ljudi ne smeju da se odreknu svoje istorije.

- Naravno da ćemo mi iz Republike Srpske sarađivati sa ovom institucijom, i važno je da se očuva sve ovo.

Vučić je rekao da je srećan što je posetio srpsku kuću i zadovoljan što je Srbija uložila 3.5 miliona evra.

- Zadovoljan sam što sam video i značajne radove koji su štampani ovde. Verujem da će svi koji ovde rade biti još uspešniji. A kada nas napadaju da ulažemo puno novca, mi ćemo ulagati još više.

Emilo Labudović, upravnik "Srpske kuće" rekao je da je srećan što je čovek koji je najzaslužniji za otvaranje ove institucije napokon došao da je poseti.

- Dobrodošli su svi oni koji žele dobro srpskom narodu, a samim tim i sebi - rekao je Labudović.

Predsednik Vučić i Emilo Labudović/Foto: Printscreen

"Srpska kuća" je u procesu stvaranja centralne biblioteke Srba sa tog područja, i rekao je da će najavljena donacija predsednika Srbije mnogo pomoći u tome.

U "Srpskoj kući" su smeštene Matica srpska, Institut za srpsku kulturu, Srpski nacionalni savjet, Udruženje književnika srpskog naroda, Srpska televizija, Srpski radio, novine, portali, Srpski kulturni centar...

Posle posete, predsednik Srbije prisustvovaće u 11.00 sati u Sabornom hramu Hristovog vaskrsenja u Podgorici sahrani mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (45)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna