PROF. DR MILOŠ KOVIĆ: Mitropolit Amfilohije je posejao seme slobode koje će proklijati u svim srpskim zemljama

Novosti online

01. 11. 2020. u 09:37

VELIKA je bol i tuga danas, ali uteha je da znamo da odlazi neko ko je dao punu meru dobrote i požrtvovanosti za sve nas - kazao je istoričar prof. dr Miloš Ković koji je došao da isprati blaženopočivšeg Mitropolita Amfilohija u naručje Gospodnje.

ПРОФ. ДР МИЛОШ КОВИЋ: Митрополит Амфилохије је посејао семе слободе које ће проклијати у свим српским земљама

Foto: Jutjub/Televizija Hram

- Radujem se što sam ga lično poznavao i mnogo naučio od njega i što mogu svojim potomcima da govorim o njemu. Tek će vreme pokazati koliko je veliki bio naš Mitropolit Amfilohije. Bićemo ponosni. Moći ćemo našim potomcima da kažemo: "Razgovarao sam sa njim. Izgledao je tako i tako… njegove oči su bile takve…njegove ruke… njegov glas je zvučao tako. On je prisutan u našem javnom životu skoro pola veka, a tek će vreme pokazati njegovu veličinu - kaže prof. dr Miloš Ković za Radio Svetogora.

Foto: D. Milovanović

Profesor Ković dodaje da je mitropolit Amfilohije, posebno pred kraj svog ovozemaljskog života posijao sjeme slobode koje će proklijati u svim srpskim zemljama a naročito na Gazimestanu, u Gračanici, Orahovcu i na celom Kosovu i Metohiji.

- Bio je jedan od naših najvećih arhijereja u svom vremenu a možda i u istoriji Srpske Pravoslavne Crkve jer se u jednoj ličnosti spojio duhovnik, pisac i teolog, obnovitelj. Mitropolit Amfilohije nije bio od ovoga sveta, a njegove reči sada se najjače čuju - kaže profesor Miloš Ković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)