ĐEDO, NAŠ MITROPOLIT, NAŠA SNAGA: Prvi transparent iz litija donet na Cetinje - mladost Crne Gore ne odustaje od mitropolitovog puta! (FOTO)

M.M.

31. 10. 2020. u 10:04

TOKOM liturgije upokojenom mitropolitu Amfilohiju, mladići iz njegove rodne Donje Morače doneli su prvi transparent sa kojim su krenuli u biblijske litije.

ЂЕДО, НАШ МИТРОПОЛИТ, НАША СНАГА: Први транспарент из литија донет на Цетиње -  младост Црне Горе не одустаје од митрополитовог пута! (ФОТО)

Foto: D.Milovanović

Na transparentu kojim su, simbolično, poduprli manastirski zid, kao poruku da mladost Crne Gore ne odustaje od puta kojim su mesecima hodili u borbi protiv nepravednog Zakona koji bi pogodio status Srpske pravoslavne crkve, napisano je "Đedo, naš mitropolit, naša snaga".

Foto: D.Milovanović

Vernici čekaju u redu pred manastirom

Ispod natpisa je i slika mitropolita ispod krsta i njegov prepoznatljiv pokret ruke "da se ne staje".

Foto: D.Milovanović

Transparent iz litija

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni