RUSKI MEDIJI O UPOKOJENjU MITROPOLITA AMFILOHIJA: Bio je neustrašivi branitelj crkve pred moćnicima ovog doba

Novosti online

30. 10. 2020. u 18:19

РУСКИ МЕДИЈИ О УПОКОЈЕЊУ МИТРОПОЛИТА АМФИЛОХИЈА: Био је неустрашиви бранитељ цркве пред моћницима овог доба

Foto: Tanjug/Rade Prelić/Printscreen

VEST o upokojenju mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija je vest dana u Srbiji i regionu, a od stranih agencija posebnu pažnju su joj posvetili ruski mediji.

TASS je objavio da se mitropolit upokojio nakon primanja svete tajne pričešća, zbog komplikacija uzrokovanih virusom kovid 19.

- U petak, 30. oktobra 2020, uoči praznika Sv. Petra Cetinjskog, u 8:20 (10:20 po moskovskom vremenu) u Kliničkom centru u Crnoj Gori, nakon primanja svete tajne pričešća, preminuo je Njegovo Preosveštenstvo Arhiepiskop cetinjski Mitropolit crnogorsko-primorski i Egzarh pećskog trona Amfilohije - piše TASS.

RIA Novosti je pisala i o njegovom životu i vernoj pastirskoj službi srpskom narodu, a takođe su i među prvima preneli izraze saučešća ruskog patrijarha Kirila.

- Gospod Isus Hristos pozvao je kod sebe izuzetnog arhijereja Srpske pravoslavne crkve, čije će ime u istoriji zauvek biti povezano sa duhovnim preporodom Crne Gore nakon duge ere teomahije, nenadmašne neumorne borbe za spas očinskih moštiju i očuvanje jedinstva naroda Božijeg u žrebu svetih Vasilija Ostroškog i Petra Cetinjskog - napisao je patrijarh Kiril - prenosi RIA Novosti reči patrijarha Kirila.

On je dodao da će se Ruska crkva s molitvom sećati mitropolita Amfilohija kao nadarenog teologa i propovednika, kao i „neustrašivog branitelja Svete Crkve Hristove pred moćnicima ovog doba“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)