DEMOKRATSKI FRONT PRIHVATIO KRIVOKAPIĆEVU PONUDU: Lideri pismeno obavestili mandatara kako će rasporediti ministarstva

V.K.

27. 10. 2020. u 20:00 >> 21:21

LIDERI Demokratskog fronta i SNP-a, Andrija Mandić, Milan Knežević, Nebojša Medojević i Vladimir Joković prihvatili su ponudu mandatara Zdravka Krivokapića, o podeli resora, nezvanično saznaju Novosti.

ДЕМОКРАТСКИ ФРОНТ ПРИХВАТИО КРИВОКАПИЋЕВУ ПОНУДУ: Лидери писмено обавестили мандатара како ће распоредити министарства

Milan Knežević i Andrija Mandić / Arhiva

Oni su večeras pismeno obavestili mandatara Zdravka Krivokapića da su spremni da se odreknu ministarstva nauke, kako bi se Vlada što pre formira i da to ministarstvo pripadne nestranačkoj ličnosti.


-Rukovođeni interesima građana koji su glasali za naše stranke i procenjujući aktuelni politički trenutak kao veoma važan za sastavljanje nove Vlade Crne Gore, u današnjim razgovorima koje smo vodili zaključili smo da i pored toga što je ponuda mandatara za učešće u Vladi umanjena za jednog člana, u odnosu na ponudu koju nam je dao 21. oktobra, odlučili smo da načelno prihvatimo i da krenemo u predviđenu unutarstranačku proceduru provere takve naše odluke i eventualnog izbora naših kadrova na te funkcije.

Naš načelni dogovor podrazumeva da će Nova srpska demokratija imenovati predstavnike za  sledeće resore: Ministarstvo unutrašnjih poslova, Ministarstvo ekonomije i Ministarstvo za planiranje prostora i građevinarstvo (nastalo pođelom MORT-a).

Pokret za promene imenovaće predstavnike za sledeće resore: potpredsednik za demokratsku tranziciju i reforme i Ministarstvo prosvete. Demokratska narodna partija imenovaće predstavnike za sledeće resore: Ministarstvo saobraćaja i Ministarstvo javne uprave.


Socijalistička narodna partija će imenovati svoje predstavnike za sledeće resore: Ministarstvo zdravstva i Ministarstvo sporta i mladih, poručuju lideri ove četiri stranke članice pobedničke koalicije Za budućnost Crne Gore.
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba