NAJNOVIJI IZVEŠTAJ O AMFILOHIJEVOM STANjU: Evo kada će biti skinut sa kiseonika

V.K.

26. 10. 2020. u 20:31

НАЈНОВИЈИ ИЗВЕШТАЈ О АМФИЛОХИЈЕВОМ СТАЊУ: Ево када ће бити скинут са кисеоника

Foto: AP Photo/Risto Bozovic

MITROPOLIT crnogorsko-primorski Amfilohije i dalje se nalazi na bolničkom lečenju u Kliničko-bolničkom Centru Crne Gore gde se oporavlja od upale pluća izazvane koronavirusom.

Po rečima lekarskog tima Mitropolit Amfilohije se oporavlja planiranom dinamikom. Svi nalazi su u poboljšanju pa je u procesu postepeno smanjivanje nivoa kiseonika, čije se definitivno skidanje očekuje u narednim danima.

Jedno od najčešćih pitanja koje se postavlja nakon saznanja da je Mitropolit negativan na koronavirus je kada se očekuje Mitropolitov izlazak iz bolnice?

Lekari ističu da je u ovom momentu to nezahvalno prognozirati i da je za njih mnogo važnije da se trend oporavka nastavi u dobrom pravcu i postepeno kao i do sada. Mitropolit je dobrog opšteg stanja i vidan je svakodnevni napredak i u tom pogledu.

Priroda bolesti i godine pacijenta i dalje su faktori koji nas opominju na oprez i strpljenje, kao i na sagledavanje i praćenje situacije sa pecijentima iz dana u dan. Dosadašnje iskustvo je pokazalo da je uspeh u lečenju veći ukoliko oporavak teče u konstantnom ali blagom i svakodnevnom progresu. Upravo takav je oporavak mitropolita Amfilohija.

Mitropolit je pod stalnim ljekarskim nadzorom koji sprovodi kompletan terapijski postupak. Na bolničkom lečenju se nalazi od 6. oktobra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)