PROTOJEREJ-stavrofor i koordinator Pravnog saveta Mitropolije crnogorsko-primorske Velibor Džomić, izjavio je juče da je odlazeća crnogorska vlada 15. oktobra dala saglasnost glavnom gradu Podgorici da otuđi gotovo 2.000 kvadratnih metara zemljišta koje je bilo crkveno!

Komentari (2)

Srbijo Zuta kuco

18.10.2020. 07:57

Александар Ј. Куза је 1859. године ујединио кнежевину Влашку и Молдавију и тиме утро пут настанку данашње Румуније. Законом из 1863. године била је спроведена потпуна конфискација (секуларизација) све црквене и манастирске имовине која је припадала Руској православној цркви. Године 1865, три године након оснивања румунске државе, помјесна црква је прогласила себе за аутокефалну, али је Цариградска патријаршија то признала тек 1885. године. Урадили су оно што сада раде у Црној Гори. Кузина жена, Елена је била нероткиња па им је двоје деце родила Марија Обреновић, супруга Милоша Ј. Обреновића, сина Јевремовог.

SERB

18.10.2020. 10:36

Тачно, уз важну напомену да Монтенегро глумећи "памет" жонглира на платформи и метода коришћених од стране тзв. Македонске и Украјинске православне цркве. Одговорност за монтенегринску игру не сноси Мило Ђукановић већ СПЦ. Она је дозволила Митрополији СПЦ у Црној Гори да древна "Српска црква која је створила Црну Гору" постане "Црква у Црној Гори" или "Православна Црква у Црној Гори". Ко је овластио Митрополију да себе књижи као власника најстариијих храмова Светосавске цркве у Диоклијској епархији Српске цркве? Преименовање и отимање српске баштине "све по закону" спроводе заједно држава Монтенегро и Митрополија СПЦ у ЦГ - која би могла бити та "Црква у ЦГ"!