NEZAPAMĆENO NEVREME U BARU: Bujica oštetila pešački most na šetalištu - bor i odroni na kolovozu, poplavljene kuće (FOTO)

B.Dabić

16. 10. 2020. u 11:53

OBILNA i jaka kiša u Baru u četvrtak veče uslovila je poplave stambenih objekata, bujica je odnela delove šetališta kralja Nikole, oštetila pešački most, u donjem delu toka izlila se reka Željeznica, a bilo je i više odrona na Jadranskoj magistrali na deonici Bar –Budva.

НЕЗАПАМЋЕНО НЕВРЕМЕ У БАРУ: Бујица оштетила пешачки мост на шеталишту - бор и одрони на коловозу, поплављене куће (ФОТО)

Foto: B. Dabić

Jutros je nastavljena sanacija svih šteta i posledica nezapamćenih padavina u barskoj opštini. Iako je kiša bila  najavljena, ovoliki obim padavina se beleži jednom u deceniji.

Prema informaciji iz Hidrometeorološke stanice Bar u četvrtak posle podne za nepuna dva i po sata, palo je 86 litara kiše po metru kvadratnom, a vetar je dostizao  brzinu od 17 metara u sekundi. Obilna kiša praćena snažnim jugoistočnim vetrom izazvala je ogromne poplave i nanela veliku štetu širom barske opštine, koja tek treba da se proceni.

Barski vatrogasci, kao i druge opštinske službe službe dočekali su zoru na terenu sanirajući posledice nevremena na teritoriji opštine Bar. Sve četiri smene barskih  vatrogasaca su bili na terenu.

Nakon uspešnog spašavanja dece i odraslih iz poplavljenih porodičnih kuća, usledilo je čišćenje odrona na Jadranskoj magistrali, uklanjanje oborenog bora na kolovozu kod Sutomora.

Foto: B. Dabić

Bor na kolovozu

- Svedočili smo apokaliptičnim scenama u našem gradu. Obilna kiša je izazvala značajne probleme ne samo na saobraćajnicama, već i u stambenim objektima u gradu. Manje, više sve saobraćajnice su bile pod vodom. Sutormanski sliv je pokazao svu svoju moć i reka Željeznica se izlila iz svog korita  posle 10 godina. Do izlivanja Železnice  je došlo  u donjem slivu, u blizini ušća u Jadransko more gde je voda napravila značajnu štetu. Oštećen je pešački most na šetalištu kralja Nikole. Pričinjena je značajna materijalna šteteta na ugostiteljskom objektu u blizini tog mosta. Takođe, bilo je nekoliko odrona na Jadranskoj magistrali, sve službe od 18.00 časova do duboku u noć su bili na terenu, kazao je predsednik opštine Bar Dušan Raičević koji će sa čelnicima opštinski službi jutros obilazi  delove grada gde je  nevreme prouzrokovalo štetu.

Foto: B. Dabić

Tekst potpisa

- Danas  radimo sanaciju svih šteta i posledica nezapamćenih padavina u barskoj opštini, kazao je Raičević dodajući da će obići i vlasnike poplavljenih stambenih objekata, te da će opština u okviru mogućnosti pružiti pomoć.

Predsednik opštine Bar je kazao da materijalna šteta  prouzrokovana nevremenom treba da se proceni.

 
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!