PLJUŠTE OSTAVKE U VRHU SDP: Potresi u stranci, posle kraha na izborima

V. K.

06. 10. 2020. u 14:13

POSLE izbornog kraha 30. avgusta i osvojena svega dva mandata u Skupštini Crne Gore, Socijaldemokratsku partiju, koja je 18 godina bila saveznica Demokratskoj partiji socijalista, potresaju ostavke.

ПЉУШТЕ ОСТАВКЕ У ВРХУ СДП: Потреси у странци, после краха на изборима

Foto SDP

Lider stranke Draginja Stanković Vuksanović (supruga vrhovnog državnog tužioca Ivice Stankovića) podnela je u nedelju veče ostavku na tu funkciju posle održane sednice Glavnog odbora partije. Nešto ranije na taj korak se odlučio i njen zamenik Raško Konjević.

Iz stranke čiji je počasni predsednik Ranko Krivokapić saopštili su da je ostvareni rezultat na parlamentarnim izborima ispod očekivanja, ali i da su dobijeni glasovi izraz otvorene i iskrene podrške njhovoj politici. Neizvesno je da li će još biti ostavki u vrhu stranke, kao i to da li će Draginja Vuksanović Stanković i Raško Konjević zadržati poslanička mesta u parlamentu.

KONGRES

DO kraja novembra očekuje se vanredni kongres SDP na kojem će biti izabrano novo partijsko rukovodstvo. Partiju će do održavanja kongresa voditi Glavni odbor na čelu sa predsednikom dr Izetom Bralićem.

Da su njihove ostavke još jedan dokaz da se DPS Mila Đukanovića ruši od temelja, uverava koordinator pokreta "Alternativa" Vesko Pejak.

- Sećam se da su prve žurke mladih SDP-a u Nikšiću organizovali DPS! Jasna je bila namera, jer partija koja je imala samo jednu svrhu - da razočarane DPS--ovce drži na okupu, da ne odu "na drugu stranu". Javna je tajna da se preko SDP-a moglo brže zaposliti nego preko DPS-a - podseća Pejak.

On navodi da ne treba zaboraviti 2015. godinu, kada je Konjević, kao tadašnji ministar policije u Đukanovićevoj vladi, naredio da policija interveniše na goloruki narod - silom.
Рашко Коњевић, Фото СДП

- Jurnjava po ulicama Podgorice je nešto što nijedan opozicionar neće zaboraviti. Sećam se njegovog govora i hvaljenja reakcije policije. Za Draginju Vuksanović Stanković nije teško navesti da je kao i Raško podigla ruku za svaki Zakon koji je išao na štetu ovog naroda. Sramno - poručio je Pejak. - Sudbina SDP-a čeka mnoge "opozicione" partije koje je DPS instalirao u našim redovima. "Đavolji advokati" koji su godinama trgovali sa našom nadom da možda u nekoj "zoni sumraka" mogu glasati protiv DPS. Ova sudbina čeka mnoge.

Ostavke predsednice SDP Draginje Vuksanović Stanković i njenog zamenika Raška Konjevića su dobar primer odgovornosti, ali one moraju da idu do kraja, ocenila je direktorka Centra za građansko obrazovanje Daliborka Uljarević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna