ŠKOLE U CRNOJ GORI: Počinju da rade po "sistemu semafora"

Tanjug

29. 09. 2020. u 17:33

ШКОЛЕ У ЦРНОЈ ГОРИ: Почињу да раде по систему семафора

Foto: P. Milošević

ZBOG loše epidemiološke situacije u Crnoj Gori, početak školske godine odložen je za 1. oktobar, a da li će polazak u škole u pojedinim opština i tada biti moguć, odlučivaće se u zavisnosti od situacije.

U tu svrhu Ministarstvo prosvete saopštilo je model po kome počinje rad škola i vrtića, a koji će biti podložan promenama po "sistemu semafora", koji je izradio Institut za javno zdravlje.

"Sistem semafora" podrazumeva da će od stanja u pojedinoj opštini zavisiti da li će škole u tim opštinama preći na online rad ili će pak funkcionisati normalno, saošteno je iz tog resora.

Svi vrtići počinju sa radom 1. oktobra.

Predstavnik IJZ Dragan Laušević je kazao da su imali intenzivne konsultacije, pokušavajući da obezbede da deca krenu u školu, istovremeno imajući u vidu epidemiološku situaciju.

"Smatramo da je boravak u školama po definisanom modelu epidemiološki trenutno bezbedniji nego na igralištima", saopštio je Laušević, preneo je portal RTCG.

On je dodao i da će se narednih dana pratiti stanje po opštinama po tzv. „sistemu semafora“ i u narednim danima će upravo od tog predvidivog i na struci zasnovanog modela od IJZ, zavisiti zatvaranje i otvaranje škola.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)