POLICIJA U BARU SPREČILA LIKVIDACIJE: Uhapšen Podgoričanin zbog stvara a kriminalne organizacije

B. DABIĆ

25. 09. 2020. u 15:11

POLICIJA u Baru sprečila likvidaciju koju je planirala kriminalna grupa, a u iznajmljenom stanu u Madedonskom naselju pronađena je puška sa optičkim nišanom, kao i sredstva komunikacije sa inostranim karticama sa najvišim stepenom kripto – zaštite.

ПОЛИЦИЈА У БАРУ СПРЕЧИЛА ЛИКВИДАЦИЈЕ: Ухапшен Подгоричанин због ствара а криминалне организације

Foto Depositphotos

 Za sada policija ne otkriva identitet osobe, ili više njih čija likvidacija je bila planirana.

Koordiniranom akcijom pripadnika Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije i barske policije uhapšen je Boris Pejović (32) iz Podgorice zbog sumnje da je izvršio krivično delo stvaranje kriminalne organizacije i krivično delo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Prilikom hapšenja kod njega je pronađen i oduzet telefonski uređaj sa kripto – zaštitom.

Kako navode iz policije, Pejović kao član kriminalne organizacije koja je formirana sa ciljem izvršenja neodređenog broja teških krivičnih dela protiv života i tela, nabavio i direktnim izvršiocima Marku Pavićeviću (28) iz Danilovgrada i Vuku Orlandiću (24) iz Bara, predao pušku izbrušenog fabričkog broja, cal.308Win sa optičkim nišanom.

- Koja je bila namenjena za izvršenje teškog krivičnog dela protiv života i tela. Osumnjičena lica M.P. i V.O. su, zbog postojanja osnovane sumnje da su kao članovi kriminalne organizacije pripremali izvršenje teškog krivičnog dela protiv života i tela na štetu pripadnika suprostavljene kriminalne grupe, lišeni slobode pravovremenim aktivnostima policijskih službenika Centra bezbednosti Bar 10. marta 2020. Godine. Istraga ukazuje da su članovi navedene kriminalne organizacije preduzeli aktivnosti u cilju realizacije kriminalnog plana zbog kojeg je organizacija i stvorena, saopšteno je iz policije.

Osim nabavke ovog vatrenog oružja, navode iz policije, za potrebe izvršenja krivičnog dela izvršili su krađu vozila marke"VW Golf" u Ulcinju. To vozilo su planirali da zapale nakon realizacije kriminalnog plana.

- Članovi ove kriminalne organizacije su za potrebe izvršenja krivičnih dela, na teritoriji Bara, posedovali “štek stan” koji je od strane policije lociran i u kojem je pretresom pronađeno vatreno oružje – puška, izbrušenog fabričkog broja, cal.308Win, sa optičkim nišanom. Osim oružja, štek stana, ukradenog vozila i drugih predmeta i tragova, kod članova ove kriminalne organizacije pronađeni su i oduzeta sredstva komunikacije sa inostranim krarticama i sa najvišim stepenom kripto – zaštite, a koje su članovima kriminalne organizacije služili za međusobnu komunikaciju prilikom realizacije krivičnih dela, navode iz UP i dodaju "Navedenim aktivnostima policijskih službenika Odseka za suzbijanje teških krivičnih dela u Sektoru za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije i Centra bezbednosti Bar sprečena su izvršenja teških krivičnih dela protiv života i tela".

VOZILO A6 UKRADENO U BEOGRADU

Dosadašnja istraga upućuje na sumnju da je B.P. tokom 2019. godine neovlašćeno nabavio i držao vatreno oružje čije držanje je građanima zabranjeno.

-I to dvije automatske puške, marke CZ M-70, model AB2, cal. 7,62mm sa dva okvira sadržaja po 28 metaka. Navedeno oružje je 14. decembra 2019. godine u Borskoj ulici u Baru, pronađeno od strane službenika Centra bezbednosti Bar u parkiranom putničkom motornom vozilu marke "Audi A6". Osim pomenutog automatskog oružja i municije, u vozilu su pronađena i dva plastična kanistera sa 40 litara benzina, saopšzili sui z policije dodali da je vozilo "Audi A6" ukradeno 2016. Godine u Beogradu.

-Vozilo je ilegalno transportovano, van zvaničnih graničnih prelaza, na teritoriju Crne Gore gde je, kako se sumnja, bilo namenjeno za korišćenje prilikom izvršenja teškog krivičnog dela, nakon čega je planirano da bude poliveno benzinom i zapaljeno. Prilikom pronalaska navedenog vozila na njemu su bile istaknute crnogorske registarske oznake ukradene sa drugog vozila na teritoriji Podgorice.

VIŠEMESEČNE POLICIJSKE RADNJE REZULTIRALE HAPŠENJEM

Iz Uprave policije su danas saopštili das u pripadnici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije uhapsili B.P. "nakon višemesečnih intezivnih mera i radnji" i podneli krivičnu prijavu Specijalnom državnom tužilaštvu. Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru protiv Pejovića podneta je krivična prijava zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina