NAVODNI VOĐA "ŠKALJARACA" JE SLOBODAN ČOVEK: Vukotiću zastarela tromesečna kazna zatvora

S. Đ.

23. 09. 2020. u 07:39

KOTORANINU Jovanu Vukotiću zastarela je tromesečna kazna zatvora, koju mu je izrekao Osnovni sud u Kotoru zbog nedozvoljenog držanja oružja.

НАВОДНИ ВОЂА ШКАЉАРАЦА ЈЕ СЛОБОДАН ЧОВЕК: Вукотићу застарела тромесечна казна затвора

Foto arhiva V. N.

Apsolutna zastara kazne nastupila je pre dva dana, pa Vukotić tako sada ne mora da strahuje da će biti vraćen iza zidina spuškog zatvora.

Na tri meseca robije Vukotić je osuđen 2016. godine. Prema presudi, tri godine ranije, policija je pretresom Vukotićevog automobila pronašla okvir od pištolja u kojem se nalazilo deset metaka i još dva metka.

Više državno tužilaštvo je, inače, krajem jula, obustavilo dve istrage koje je vodilo protiv navodnog vođe "škaljarskog klana". Tako je oslobođen optužbi za pokušaj ubistva Tamare Zvicer, supruge navodnog vođe "kavačkog klana", Radoja Zvicera. Takva odluka doneta je nakon što je Specijalno državno tužilaštvo sa tri godine zakašnjenja dostavilo kolegama iz Višeg tužilaštva dokaze koje im je 6. juna 2016. predao sada pokojni Veselin Vukotić, a koji potvrđuju da je njegov sin Jovan bio u Ljubljani kada je 23. maja te godine u Kotoru pucano na Tamaru Zvicer.

Time su pale u vodu i javne optužbe Zvicerove da je Vukotić u prisustvu svog oca Veselina Vukotića pucao u njenom pravcu. I pored toga što je lažno svedočila, Tamara Zvicer ne može da odgovara, jer je i za njeno krivično gonjenje nastupila zastara.

Osim istrage zbog pokušaja ubistva Zvicerove, protiv Vukotića i Milića Minje Šakovića obustavljena je istraga i zbog pokušaja ubistva dvojice navodnih članova "kavačkog klana", Miloša Radonjića i Vojina Stupara. Tokom višemesečne istrage, tužioci su zaključili da nema dokaza da su okrivljeni počinili navedena krivična dela, a što proizilazi iz prikupljenih materijalnih i personalnih dokaza.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna