UHAPŠENI OSUMNJIČENI ZA UBISTVO LJILJANE IZ KANADE: Nakon zločina spalili telo nesrećne žene

V.V.

20. 09. 2020. u 18:57

УХАПШЕНИ ОСУМЊИЧЕНИ ЗА УБИСТВО ЉИЉАНЕ ИЗ КАНАДЕ: Након злочина спалили тело несрећне жене

Foto: Facebook

OSUMNJIČENI za ubistvo kanadske državljanke LJiljane Simić (54) Zoran Marić (47) uhapšen je danas u Foči, saopšteno je iz policije.

Ranije je lišen slobode i Radomir Delić (36) osumnjičen za saučesništvo u ovom zločinu.

Policija je protiv ova dva lica državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu podnela krivičnu prijavu zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično delo ubistvo.

Iz policije je  takođe saopšteno da su pripadnici Sektora kriminalističke policije, Centra bezbednosti Herceg Novi i Odelenja bezbednosti Kotor u kratkom roku rasvetlili ubistvo koje se dogodilo na teritoriji Herceg Novog. Policija je identifikovala dva osumnjičena lica od kojih je jedno uhapšeno u Crnoj Gori, a drugo danas u Bosni i Hercegovini.

- Kotorskoj policiji je 6. septembra prijavljen nestanak LJ.S. (54) nakon čega je policija sprovela potragu za ovim licem na teritoriji Crne Gore. Operativnim radom policijski službenici su došli do saznanja da postoji verovatnoća da je ovo lice lišeno života. Sveobuhvatnom istragom i predanim radom pripadnika više organizacionih jedinica Uprave policije izvršioci su identifikovani – kazali su iz policije.

NJeno beživotno telo je pronađeno 18. septembra kada je i upućeno na obdukciju.

Za Delića  je sudija za istragu Višeg suda u Podgorici odredio pritvor i on je sproveden u UIKS.

- NCB Interpol Podgorica je, nakon saznanja da Marić  ne boravi u Crnoj Gori, raspisao međunarodnu poternicu za ovim licem.

Odmah po raspisivanju poternice policija Republike Srpske je efikasnom akcijom lišila slobode ovo lice u Foči.

Uprava policije zahvalila je Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske na saradnji i efikasnoj reakciji. Odmah po dobijenoj informaciji da  osumnjičeni za ubistvo boravi na teritoriji koja je u njihovoj nadležnosti, policija Republike Srpske je preduzela aktivnosti na lociranju i njegovom lišenju slobode-saopštili su iz UP.

Sledi komunikacija nadležnih organa u cilju izručenja Z.M. Crnoj Gori.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)