ALEKSANDAR ZAHTEVA PRAVDU SA SVOG SINA: Mališan u kolicima od rođenja, otac krivi doktorku koja je vodila porođaj

V. K.

19. 09. 2020. u 10:01

OSNOVNO tužilaštvo u Bijelom Polju formiralo je predmet po krivičnoj pijavi Aleksandra Pekovića protiv ginekologa Vesne Cvijović zbog krivičnog dela - teškog dela protiv zdravlja ljudi.

АЛЕКСАНДАР ЗАХТЕВА ПРАВДУ СА СВОГ СИНА: Малишан у колицима од рођења, отац криви докторку која је водила порођај

Foto: Privatna arhiva

On je smatra odgovornom za zdravstveno stanje svog sedmogodišnjeg sina, kojem je, kako nam je pojasnio, motorika oštećena.

- Moje dete je nepokretno, život mu je vezan za invalidska kolica. Ne može samostalno da sedi, hoda, nema nikakvu kontrolu nad rukama. Tačnije, ima 100 odsto invaliditet. Supruga Vesna imala je rizičnu trudnoću, a termin za porođaj je bio 31. avgust 2013. godine. Tog dana je pošla na redovnu kontrolu i nije imala porođajne bolove. Dežurna je bila dr Cvijović, koja joj je vodila trudnoću od početka. Ona je saopštila mojoj supruzi da hoće da je porodi i tada joj je, oko 17.30 "procepila" vodenjak, a ovaj podatak stoji u dokumentu - priča Aleksandar Peković.

TEŠKO PREDVIDETI KOMPLIKACIJE

U REAGOVANjU lekara - ginekologa Vesne Cvijović navodi se da 20 godina radi pomenuti posao odgovorno i savesno i da je u ovom slučaju dala sve od sebe da porođaj uspe.

- Nažalost, neke komplikacije je teško unapred predvideti. Žao mi je što dete ima problema. Gospodin Peković insinuira neku moju zlu nameru, što me i kao čoveka i kao lekara povređuje - navodi se u odgovoru Vesne Cvijović.

- Porođaj se odužio. Beba se zaglavila u porođajnom kanalu i ostala bez kiseonika.

Peković dodaje da se porođaj završio narednog dana tri i po sata posle ponoći vakuumskom ekstrakcijom. Dete je rođeno bez znakova života, a nakon reanimacije je slabo proplakalo. Pola sata ili sat kasnije, neonatolog joj je u ustima pronašao neke ugrušale iscetke.

- Kada smo pitali doktorku zašto nije odradila carski rez, rekla nam je da nije bilo dovoljno vremena da se sakupi ekipa. Dete je istog dana preuzela doktorka Rada Radunović iz Kliničkog centra u Podgorici - priča Peković, i podseća da je tužilac Ljubica Caković dala naredbu Opštoj bolnici u Bijelom Polju da joj se dostavi sva medicinska dokumentacija u vezi sa ovim slučajem.

Na saslušanju su od tužiteljke, kako tvrdi, dobili informaciju da u toj bolnici ne postoji medicinska dokumentacija njegove supruge, već joj je dostavljen samo porođajni list novorođenčeta.

- Kada sam izvadio svu dokumentaciju, dobili smo informaciju od tužiteljke da ju je poslala na veštačenje u Sudskomedicinski odbor Medicinskog fakulteta u Beogradu. U junu ove godine dobio sam informaciju od mog punomoćnika da je iz tužilaštva dobio rezultate veštačenja. U neverici sam nekoliko puta pročitao da "doktorka Vesna Cvijović nije kriva" - kaže ogorčeni Peković.

- Kasnije sam utvrdio da tužiteljka nije poslala nijedan nalaz u kom postoji bilo kakav zapis koji bi bio na štetu doktorke Cvijović.

Kasnije je punomoćnik napisao podnesak za dopunu veštačenja i detaljno objasnio na koje stvari da se obrati pažnja. Međutim, tužiteljka ponovo šalje podnesak za Beograd, ali opet u svom stilu, izostavlja bitne stvari.

Peković tvrdi da od početka avgusta 2019. pa do danas, tužiteljka Caković opstruira ovaj slučaj. Na ove optužbe reagovala je tužiteljka Ljubica Caković.

- Postupajući tužilac u ovom predmetu sve radnje preduzima u skladu sa zakonom - poručila je Cakovićeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati