NIJE IM ISPUNJEN NIJEDAN ZAHTEV: Radnici pljevaljskih komunalnih usluga nastavljaju štrajk u zgradi opštine

M. D.

10. 09. 2020. u 14:46

RADNICI preduzeća „Komunalne usluge“ ušli su jutros u zgradu Opštine, sa namerom da tu nastave štrajk koji su započeli 19. avgusta.

НИЈЕ ИМ ИСПУЊЕН НИЈЕДАН ЗАХТЕВ: Радници пљеваљских комуналних услуга настављају штрајк у згради општине

Foto: Sindikat

Radnici pomenutog preduzeća štrajkuju zbog 17 neisplaćenih zarada i neizvesne sudbine preduzeća, kome preti stečaj zbog nagomilanih finansijskih problema.Zahtevaju isplatu tri zarade od 17 koliko se duguju zaposlenima u ovom kolektivu.

Radnicu su 3. aprila primili platu za maj prošle godine.

Jedan od zahteva je i da se odblokira račun preduzeća koji već duže u blokadi drži Poreska uprava i da im se omoguće da dug od oko 340.000 eura izmire u ratama.

Do sada nije ispunjen ni jedan zahtev koji su dostavili Opštini Pljevlja.

Opština Pljevlja nedavno je dodelila po 235 evra pomoći za 48 zaposlenih u tom preduzeću.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)