SVE GORA SITUACIJA U CRNOJ GORI: Svaki četvrti uzorak pozitivan, lekari napuštaju krizni štab!

Tanjug

08. 09. 2020. u 09:59

СВЕ ГОРА СИТУАЦИЈА У ЦРНОЈ ГОРИ: Сваки четврти узорак позитиван, лекари напуштају кризни штаб!

Foto Depositphotos

CRNOGORKSKE zdravstvene vlasti i u ponedeljak, sedmi dan nakon parlamentarnih izbora, beleže više od 100 novozaraženih.

Članovi kriznog štaba podnose ostavke jer nadležne službe nisu zabranile političke kupove vlasti i opozicije, prenosi Indeks.

Crnogorski Institut za javno zdravlje potvrdio je u ponedeljak 106 novozaraženih od ukupno testiranih 380 stanovnika Crne Gore, što pokazuje da je skoro svaki četvrti uzorak pozitivan.

Takođe, registrovana je stota žrtava korona virusa u Crnoj Gori od početka drugog talasa zaraze, dok je u prvom preminulo svega devet zaraženih.

Direktor Instituta za javno zdravlje smatra da se epidemiološka situacija u Crnoj Gori sve više usložnjava, da se širenje infekcije ubrzava i da broj inficiranih raste, što znači, kako je rekao, da će se povećati i broj teže obolelih, kao i broj smrtnih slučajeva.

- Zbog događanja u poslednjih 10-20 dana, s masovnim okupljanjima koja se i dalje nastavljaju, imaćemo trend porasta i strah me je da će biti sve veći - kazao je on, apelujući na sve da se suzdrže od masovnih okupljanja kako bi se smanjio epidemiološki rizik.

Hrvatski portal podseća da su prošle sedmice hiljade pristalica opozicije slavile pobedu na izborima na ulicama crnogorskih gradova ne vodeći računa o epidemiološkim merama, dok su pristalice aktuelne crnogorske vlasti, koju predvodi Milo Đukanović, sinoć u Podgorici organizovale skup kom je prisustvovalo, prema proceni policije, 50.000 građana.

Zbog slabe reakcije nadležnih tela na organizaciju tih skupova dvojica lekara, epidemiolog Nemanja Radojević te predsednik kriznog zdravstvenog staba Ranko Lazović, podneli su ostavke na članstvo u tom telu čiji je cilj, utvrđen prilikom osnivanja, preduzimanje svih aktivnosti na uspešnom suočavanju s pandemijom korona virusa i upravljanje kompletnim zdravstvenim sistemom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)