ATRAKCIJA U BARU: Bronzana skulptura koja svima šalje najjaču poruku - ljubavi

B. D.

08. 09. 2020. u 16:12

DA je Bar avangardni grad, potvrdila je nedavno postavljena skulptura "Zaljubljeni par" ispred novog stambeno-poslovnog kompleksa "Soho". Skulptura izlivena u bronzi je autorsko delo skulptora mlađe generacije Velibora Pavićevića.

АТРАКЦИЈА У БАРУ: Бронзана скулптура која свима шаље најјачу поруку - љубави

Foto Privatna arhiva

Prijateljstvo između privrednika Rada Vujačića i umetnika Pavićevića izrodilo je ideju da se uradi skulptura koja će poslati lepe, emotivne poruke.

- Na našim prostorima navikli smo na skulture koje imaju revolucionarni karakter, na istorijske ličnosti, što je i logično s obzirom na bogatu istoriju. Ova skultura jeste drugačija, avangardna je, širi pozitivnu energiju, šalje poruku ljubavi - kazao je, za "Novosti", umetnik Velibor Pavićević.

Skulptura je izlivena u bronzi. Pavićeviću je trebalo oko dva meseca da završi skulpturu.

Za "Zaljubljeni par" Pavićević se "rukovodio" likom Vujačića i njegove supruge. Uz skulpturu pažnju privlači poruka koja je ispisana i ne ostavlja prostor za ravnodušnost: "Gospođo, ja sam u vas neizlječivo zaljubljen".

Vujačić, poreklom Nišićanin, pokazao je nesvakidašnji smisao za emotivni izraz, iskorak u slanju poruka ljubavi prema lepšoj polovini, a sa druge strane našao način da podrži umetnika.

- Cilj umetnika je da uradi delo kvalitetno, a odraz da privuče pažnju, budi interesovanja, znatiželju. Mislim da će "Zaljubljeni par" biti interesantan i turistima - kazao je Pavićević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri