SAMOOPREDELJENJE POSLE POBEDE OPOZICIJE U CRNOJ GORI: Treba nam balkanski savez nasuprot Srba

D.R.Đ.

02. 09. 2020. u 20:35

САМООПРЕДЕЉЕЊЕ ПОСЛЕ ПОБЕДЕ ОПОЗИЦИЈЕ У ЦРНОЈ ГОРИ: Треба нам балкански савез насупрот Срба

Novosti

ALBANCIMA je potreban balkanski savez da bi se održao mir i da bi se uravnotežila Srbija - zaključak je Pokreta Samoopredeljenje sa Kosova i Metohije, posle pobede opozicionih snaga u Crnoj Gori, preneli su mediji u Prištini.

- Međuetnički suživot u Crnoj Gori biće nemoguć, zato Albanci treba da razmišljaju o novim orijentacijama. Ruska Federacija Srbe određuje kao satelit na Balkanu, pa je politička situacija više slična onoj uoči Prvog balkanskog rata - saopštilo je Samoopredeljenje, koje je na KiM u opoziciji.

- Početkom 20. veka, carska Rusija je ciljala na balkanski savez protiv Austrougarske i Osmanske imperije. Ove dve imperije više ne postoje. Albanci su se u to vreme najviše opirali i organizovali najviše pobuna. Vek kasnije nam je takođe potreban balkanski savez, ali ovog puta pred srpskom hegemonijom i ruskim imperijalizmom. Mi Albanci smo u centru, a na jednoj strani imamo Hrvate, a na drugoj Bugare. Zajedno sa njima, ali i sa Sarajevom, Podgoricom i zvaničnim Skopljem, možda ćemo morati da stvorimo Savez, kako bismo održali mir, pobedili u Evropi i ojačali NATO - poručili su iz Pokreta Samoopredeljenje.     

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (9)

Gavrilo Princip

02.09.2020. 23:38

Steta sto je jedan istorijski castan i dostojanstven (mada uvek u kasnjenju sa emancipacijom) narod pristao da odigra tako sramnu i pogresnu istorijsku ulogu na prelazu milenijuma. Na njihovu i zalost mnogih, tocak istorije je nepovratno promenio smer. Novembarski izbori u Americi ce ljudskom rodu skrojiti sudbinu drugaciju od one kakvom su je neki zamislili. U Crnoj Gori se vec zacela klica te nove i mnogo lepse sudbine.

Pauk Bez Mreze

03.09.2020. 01:33

Pre se pricalo da Albanaca na Kosovu ima 2miliona a sada ih po svim analizama (ootrosnja brasna, goriva, struje, broja telefonskih korisnika,...) nema vise od 1,2 miliona. Nas Srba na Kosmetu ima maximum 150000, a minimum 120000. Ako ovaj trend iseljavanja Albanaca nastavi, za ocekivati je da ih do 2025 bude ispod 1 miliona a mozda i ispod 900.000. Ako pitate gde idu? Pa u Evropu, ili na albanskom primorju otvaraju hotele, restorane, pumpe, rent car agencije,... a na Kosovu bas nisu zainteresovani da rade jer niko nikom ne placa, nema investicija, nema fabrika, mnogo korupcije,...

Aco

03.09.2020. 01:57

Vi da ojacate NATO. Pa vi ste najveci teroristi na Balkanu. Vi samo moze da se uclanite u sataninu vojsku, slicni ste demonima, pa polako sa njima ruku pod ruku.