KAMERE SVE ZABELEŽILE: Izbori u CG održani uz brojne neregularnosti, a ovo su najveći incidenti koji su zgrozili svet (VIDEO)

Novosti online

30. 08. 2020. u 19:19

IZBORI u Crnoj Gori protiču uz brojne neregularnosti, a zahvaljujući novim tehnologijama, dobar deo incidenata zabeležen je i objavljen na internetu.

КАМЕРЕ СВЕ ЗАБЕЛЕЖИЛЕ: Избори у ЦГ одржани уз бројне нерегуларности, а ово су највећи инциденти који су згрозили свет (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Tako je jutros počelo kad je birača od 80 godina sa biračkog mesta odvezla policija nakon što mu je prethodno poništen glas jer, kako mu je rečeno, "nije dobro prekalupio listić"

 

Starac je kazao da se zove Bakočević, da ima 80 godina, i da želi da glasa jer su mu ovo, kako je kazao, poslednji izbori u životu. Pretodno je glasao, a kada je hteo da ubaci listić u kutiju, iz izborne komisije su mu rekli da listić "nije dobro presavijen" i da mu je glas poništen, na šta je on počeo oštro da protestuje i tražio komisiju i pravo da glasa.

Došlo je obezbeđenje koje je pokušalo da ga izbaci sa biračkog mesta, a nakon toga su došla i dva policajca koja su starca vukla po podu do izlaza sa biračkog mjesta, a potom su ga odvezli. Prisutni građani su oštro protestovali, uzvikujući policajcima i obezbeđenju: "Sram vas bilo! Šta radite od starog čoveka!"

Na više izbornih mesta primećeni su i članovi DPS-a sa paralelnim spiskovima.

Takođe, pun autobus muslimana iz Sarajeva, pristigao je danas na glavnu autobusku stanicu u Pljevljima, odakle je ogroman broj ljudi koji nisu državljani Crne Gore otišao pravo u izborno mesto.

Foto: D. M.

Na izborima je bilo i nasilja, te je Radnička partija Crne Gore saopštila da je njihov član i aktivista Vojo Perović napadnut kada je u naselju Kličevo u Nikšiću pokušao da spreči kupovinu ličnih karata ispred kancelarije mesne zajednice.

Foto: Radnička partija

Na dan izbora u Crnoj Gori određen broj policajaca je raspoređen po mestima sa kojih ne mogu doći na svoje biračko mesto, a na drugim biračkim mestima im nije omogućeno glasanje.

Stoga su se i obratili ministru Mevludinu Nuhodžiću, direktoru UP Veselinu Veljoviću i načelniku CB Podgorica sa zahtevom da im se, shodno članu 75 Ustava Crne Gore, omogući pravo glasa i izbora.

Ipak, najviše pažnje privukao je Neđeljko Tomašević iz Republike Srpske koji je vraćen sa graničnog prelaza Biteljica iz RS u Crnu Goru, gde se uputio da glasa.

Kada su Neđeljka pitali da li ga plaćaju da glasa, on je odgovorio da "samo daju 10 evra". 

Neđeljka su potom Srbi iz RS častili pićem i dali mu da jede, i poručili:

- I ješće i piće, al' Crnu Goru danas gledat' neće! Čuvamo ga! 

Neđeljko je na kraju zaspao, a da li će večeras Srbi mirno spavati u Crnoj Gori, verovatno će se saznati posle objavljenih rezultata izbora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (20)

U BELEKU, U HLADU BOROVE ŠUME: Veličanstveni hotel iz lanca poznatog po odličnoj usluzi, kvalitetu i bogatim sadržajima