BAR VEČERAS GRMI! Litija će biti svakog dana - krsni hod neće stati, ni pre ni posle izbora (FOTO)

B. Dabić

27. 08. 2020. u 21:00

VEČERAS nakon auto-litije koja je krenula od Sutomora do grada pod Rumijom, i nazad okupljeni građani u hodu prošli centrom Bara.

БАР ВЕЧЕРАС ГРМИ! Литија ће бити сваког дана - крсни ход неће стати, ни пре ни после избора (ФОТО)

Foto: B. Dabić

Ispred Sabornog hrama Svetog Jovana Vladimira, okupljenih nekoliko stotina građana su poslali poruku - Ne damo svetinje.

Foto: B. Dabić

- Draga braća i sestre, mislili su da nam nametnu izbore, nametnu državne udare. Ako prete, naše molitve, litije, naš hod neće stati. Ljudi će ostati tu, i pre i posle izbora. Okupljaćemo se  dok se ne povuče sporni Zakon o slobodi veroispovesti. Nećemo se skloniti.  Ovaj narod je zreo da uzme ono što mu pripada.  Ovo je slobodna zemlja, ovo je naša zemlja, naša Crna Gora - poručili su okupljeni ispred hrama.

Litije su najavili za sutra veče, subotu, nedelju, ponedeljak i svaki dan dok se ne povuče sporni Zakon o slobodi veroispovesti...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PRIORITET ELENA GRUPE:Sprečiti stečaj u Vektra Boki