ZAPOSLENIMA U OPŠTINI BUDVA ISPLAĆENE PLATE: Zgradu i dalje čuvaju policija i službenici tri agencije

B. DABIĆ

19. 08. 2020. u 17:49

ZAPOSLENIMA u opštini Budva danas su isplaćene plate.

ЗАПОСЛЕНИМА У ОПШТИНИ БУДВА ИСПЛАЋЕНЕ ПЛАТЕ: Зграду и даље чувају полиција и службеници три агенције

Novosti

Na današnji dan Opština Budva nema dugovanja prema zaposlenima, ali ni prema odbornicima. Ovo je saopštio Nikola Divanović koga je nova odbornička većina u Skupštini opštine Budva u junu, imenovala za predsenika opštine Budva.

- Nakon mesec i po svakodnevnih napora, uspeli smo da u saradnji sa Vladom obezbedimo zarade za sve zaposlene u Opštini Budva - naveo je Divanović.

Od početka leta Budvu svakodnevno trese nezapamćena politička kriza, a opštinu čuva policija i službenici tri private agencije. Rukovodstvu kolacije DF i Demokrate Crne Gore, kao ni njihovim odbornicima, kojima su građani glasovima obezbedili većinu na izborima 2016. godine, dva meseca se ne dozvoljava ulazak u zgradu opštine.

Osvrćući se na stanje u Budvi, Divanović je dodao:

- Nažalost, deo tih odbornika, umesto na sednicama Skupštine, svoju platu zarađuje ispred ulaza u zgradu Opštine ili po opštinskim preduzećima, uveseljavajući građane i istovremeno ometajući nas koji se borimo i za građane i za zaposlene koje su oni ostavili bez plata - kazao je Divanović dodajući da oni nastavljaju dalje, bez obzira na destrukciju i nasilništvo.

- Već u petak imamo novu sednicu lokalnog parlamenta na kojoj ćemo usvojiti još jednu važnu meru iz paketa pomoći građanima i privredi, ovoga puta konkretno budvanskim zanatlijama. Imamo ambiciju da time zaokružimo jedan od najizdašnijih paketa pomoći koje je usvojila jedna lokalna samouprava u Crnoj Gori, zaključio je Divanović.

PORUKA NA PREOBRAŽENjE

Ispred zgrade opštine Budva oko dva meseca situacija je nepromenjena, razriješeni funkcioneri sa jedne i kordon polciije i privatnog obezbeđenja sa druge strane.

Ni jutros za čelnike Opštine Budva izabranih 2016. godine nije dozvoljen ulazak.

Luka Liješević obratio se svojim sugrađanima koji su kako je kazao svoj glas iskreno dali DPS-u, kazavši im da ukoliko su se ikada osetili loše zbog nepočinstava vladajuće koalcije, te ako su i u jednom momentu osetili stid zbog upotrebe sile i nerbige o zaposelnima, da Bog najviše voli oprost i pokajanje.

- Setimo se samo 2008. godine kada je novca bilo u izobilju, a plate su ipak kasnile devet meseci. Budvanizacija je postala kategorija u arhitekturi za uništen grad. Pored toga želim da vam kažem dve stvari, Bog Gospod najviše voli dve stvari, a to su pokajanje i oprost. Niti ste vi toliko grešni da treba da se kajete, niti smo mi toliko pravedni da možemo da damo oprost. Na današnji dan Preobraženje, ja vas pozivam da se nasamo nađete sa svojom savešću i da se kao što se Gospod na današnji dan preobrazio u čoveka, da se i vi peobrazite. Da se preobrazite, u čoveka koji je miran i spokojan i spreman da zbaci teret sa svojih leđa,poručio je Liješević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)