BEZ ZADRŽAVANJA NA GOSTUNU: Uz negativan test Srbi ponovo mogu do crnogorskog primorja

A. Rovčanin

15. 08. 2020. u 09:13

UZ PCR ili ELISA test ne stariji od 72 sata i važeću ličnu dokumentaciju srpski državljani nakon gotovo pola godine ponovo mogu putovati u Crnu Goru.

БЕЗ ЗАДРЖАВАЊА НА ГОСТУНУ: Уз негативан тест Срби поново могу до црногорског приморја

Foto: A. Rovčanin

Granični prelazi sa ovom zemljom konačno su otvoreni u noći između petka i subote. Na prelazu Gostun kod Prijepolja, koji važi za jedan od najfrekfentnijih prelaza između ove dve zemlje nije bilo gužvi. Na granici se čekalo svega nekoliko minuta koliko je bilo neophodno da pripadnici pogranične policije izvrše potrebne kontrole. Tokom nekoliko jutarnjih sati prošao je oko relativno mali broj ljudi iz Srbije ka Crnoj Gori.

- Duže od dve decenije, svake godine letujem u Crnoj Gori i tu naviku neću prekinuti ni ove godine. Korona virus i zatvorene granice su nam donekle poremetili planove jer smo daleko ranije trebali biti na moru, ali ni sada nije kasno - kaže za Milan iz Beograda koji je sa porodicom bio jedan od prvih putnika koji prešao granicu.

Foto: A. Rovčanin

Crnogorci su svoju odluku o otvaranju granica sa Srbijom obrazložili kroz ekonomske i turističke faktore, pa ostaje da se vidi da li će srpski turisti uspeti koliko toliko da spasu ovogododišnju letnju sezonu na ovom delu jadranskog primorja.

Osim sa Srbijom, Crna Gora je u ponoć otvorila granice sa Albanijom, Severnom Makedonijom i Bosnom i Hercegovinom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024